Crveni križ pomaže siromašnima kada je najteže

IIlustracija

HTV je sinoć održao početnu humanitarnu akciju za pomoć najsiromašnijima koja će potrajati do konca ovoga mjeseca. Kako je najavljeno sakupljat će se pomoć za 140 najpotrebitijih u Hrvatskoj. Pri tome nije istaknuto gdje žive ti siromašni ljudi, pa smo informacije potražili od direktora Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlade Brkljačića.

-Na području našeg djelovanja  žive dvije starije osobe koje su obuhvaćene ovom nacionalnom akcijom. Obje su iz Gospića. Naše društvo Crvenog križa skrbi o 90 osoba koje su slabijeg imovinskog stanja. Osim pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama pomažemo tim ljudima dostavom lijekova, odvoženjem liječnicima, pripremom ogrjeva… Posebne su i uhodane aktivnosti pomoć u kući. Ono što se ne vrednuje materijalnim dobrima jest druženje naših članova i volontera s tim ljudima jer im je društvo i topla riječ često najveća blagodat u osami, rekao nam je Vlado Brkljačić.

Nastavak ispod oglasa

Na području Ličko-senjske županije živi 250 ljudi slabijeg imovinskog stanja o kojima skrbe gradska i općinska društva Crvenog križa, kao i jedinice lokalne samouprave kroz posebne socijalne programe.

M.S.