Crveni križ pomaže siromašnima kada je najteže

0
IIlustracija

HTV je sinoć održao početnu humanitarnu akciju za pomoć najsiromašnijima koja će potrajati do konca ovoga mjeseca. Kako je najavljeno sakupljat će se pomoć za 140 najpotrebitijih u Hrvatskoj. Pri tome nije istaknuto gdje žive ti siromašni ljudi, pa smo informacije potražili od direktora Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlade Brkljačića.

-Na području našeg djelovanja  žive dvije starije osobe koje su obuhvaćene ovom nacionalnom akcijom. Obje su iz Gospića. Naše društvo Crvenog križa skrbi o 90 osoba koje su slabijeg imovinskog stanja. Osim pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama pomažemo tim ljudima dostavom lijekova, odvoženjem liječnicima, pripremom ogrjeva… Posebne su i uhodane aktivnosti pomoć u kući. Ono što se ne vrednuje materijalnim dobrima jest druženje naših članova i volontera s tim ljudima jer im je društvo i topla riječ često najveća blagodat u osami, rekao nam je Vlado Brkljačić.

Oglas

Na području Ličko-senjske županije živi 250 ljudi slabijeg imovinskog stanja o kojima skrbe gradska i općinska društva Crvenog križa, kao i jedinice lokalne samouprave kroz posebne socijalne programe.

M.S.