Imenovanje gradonačelnika Senja Darka Nekića na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu uprave izazvalo je brojne pozitivne reakcije. U razgovoru za Lika online Nekić je istaknuo neke dosad nepoznate detalje.

– Zahvalio bih se svima koji su sudjelovali u postupku mojeg imenovanja, ŽO HDZ-a na čelu sa dr. Milinovićem i u konačnici premijerom g. Plenkovićem koji je to odobrio. Zahvaljujem im se što su mi ukazali povjerenje da obavljam tu časnu i odgovornu funkciju. Osim što sam imenovan državnim tajnikom donijeta je odluka da ću vršiti dužnost v.d. ministra dok se ne izabere novi ministar, kazao je Nekić.

Zamoljen za komentar u vezi kandidature dr. Milinovića na mjesto župana Ličko-senjske županije Darko Nekić ističe kako on ima njegovu punu potporu.

– Svi kandidati koje je ŽO HDZ predložio imaju moju potporu. Ja sam HDZ-ov državni tajnik, donedavno i gradonačelnik Senja i svi kandidati na svim razinama imaju moju potporu. Svakako smatram da je dr. Milinović dobar kandidat za tu funkciju, zaključio je Nekić.

L.O.