Gradonačelnik grada Novalje i jedan od čelnika nezavisne liste Bura promjena Ante Dabo javno se oglasio preko Facebook stranice gdje je iznio svoje mišljenje o županijskom proračunu Ličko senjske županije, ali i o izborima koji predstoje.

“Prošli je tjedan Vlada RH donijela Odluku kojom se raspisuju izvanredni izbori za članove Skupštine Ličko – senjske županije za dan 10. ožujka ove godine.

Naime, voljom vijećnika HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera (HSS-a, HSU-a i HSP-a AS) donesena je politička odluka da se ne podrži Proračun Županije Ličko-senjske za 2019. godinu čime su se stvorili uvjeti za raspuštanje dotadašnje županijske Skupštine i raspisivanjem izvanrednih izbora. Osobno se ne slažem sa takvim stavom jer su gotovo svi isticali da je Proračun dobar i u realnim okvirima predložen.

Nezavisna lista Bura promjena koja je u županijskoj skupštini imala 7 od 32 vijećnika također je bila protiv prizivanja izvanrednih izbora jer smatramo da je to neodgovorno prema Vama dragi birači i svim stanovnicima ličko-senjske županije.

Držim da nas kohabitacija potiče na tolerantnost, konstruktivnost i demokraciju dok neki smatraju da je većina u predstavničkom tijelu najvažniji politički cilj koji u ovom slučaju blokira rad županijskih tijela i dovodi u pitanje pojedine važne projekte od javnog interesa za županiju.

Skupština je sazvana i održana 31. prosinca 2018. na staru godinu, te stoga dvojica naših vijećnika iz objektivnih razloga nisu mogli nazočiti sjednici. Od nas petorice nazočnih vijećnika Bure promjena, trojica su podržali Proračun, a dvojica su bili suzdržani.

Ovim putem želim najaviti da će nezavisna lista Bura promjena koja je u ovih nepunih dvije godine unijela jedan novi način djelovanja i komuniciranja u javnom i političkom životu županije, sudjelovati na predstojećim izvanrednim izborima za županijsku skupštinu Ličko-senjske županije.

Listu će predvoditi nezavisni gradonačelnici Novalje i Otočca Ante Dabo i Stjepan Kostelac te načelnik Plitvičkih Jezera Ante Kovač. Naš cilj je biti nezavisni u punom smislu riječi, biti partneri i spremni na dijalog sa svima, bez obzira na svjetonazor i ideologiju, u interesu građana Ličko senjske županije.

Želimo drugačiju, moderniju i europskiju županiju u kojoj će se prijepori voditi oko strategije razvoja, infrastrukturnih projekata i gospodarskih tema, ali argumentima a ne snagom jačega.
Uvjereni smo da će značajan broj birača dati potporu našoj nezavisnoj listi Buri promjena koja Vas, čvrsto se nadamo, neće iznevjeriti.”

U ime Bure promjena Ante Dabo, gradonačelnik