Prošlo je 25 godina od tragične pogibije Damira Tomljanovića Gavrana, jednog od legendi Domovinskog rata i istaknutog zapovjednika  2. bojne 1. gardijske brigade „Tigrovi“. Gavran je poginuo na Tulovim gredama na Velebitu, a u njedrima te mitske planine Gavran počiva  u svojem Krivom Putu. Kod njegovog groba danas su se okupili mnogi da bi ovome heroju Domovinskog rata još jednom odali počast. Kako je rekao Ilija Vučemilović, predsjednik ratnih veterana Tigrova, dolazak ovolikog broja ljudi dokaz je da Gavran nije zaboravljen, a njegov lik uvijek živi u našim sjećanjima, kao i deseci tisuća hrvatskih branitelja palih za slobodu.

Vojni ordinarij biskup Jure Bogdan je u riječima molitve istaknuo  kako ovakve komemoracije i spomen na žrtve u nama budi istinsko poštovanje i zahvalnost prema svima koji su sebe ugradili u slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Biskup Bogdan je podsjetio kako Hrvatska i danas nastoji doznati zadnja počivališa mnoštva civila i branitelja, da ih se dostojno pokopa i da njihovi najbliži imaju gdje zapaliti svijeću i pokloniti se njihovoj žrtvi.

Osim članova obitelji Damira Tomljanovića Gavrana na komemoraciji su bili mnogi njegovi suborci, kao i ministar branitelja Tomo Medved koji je i sam nekada bio pripadnik Tigrova. Vijenac je u ime predsjednice RH položio njezin izaslanik Ante Deur. U ime Ličko-senjske županije Gavranovoj žrtvi se poklonio župan dr. Darko Milinović sa Josipom Dragičevićem, predsjednikom Udruge poginulih hrvatskih branitelja LSŽ. Izaslanstvo Grada Zagreba predvodio je brigadir Miodrag Demo, član predsjedništva B.M. 365 Stranke rada i solidarnosti, osnivač Kluba branitelja Grada Zagreba. S njim su bili mnogi suborci, kao i članovi stranke. Povjerenica stranke za Ličko-senjsku županiju  Danijela Bogić predstavljala je i GO stranke grada Gospića. I ovoga puta Mjesno groblje u Krivom Putu bilo je pretijesno da bi primilo sve štovatelje Gavrana, jednog od ikona Domovinskog rata. Osim izaslanstava Grada Senja koje je predvodio gradonačelnik Rukavina bila su tu i izaslanstva mnogih općina, gradova, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i brojni građani.

L.O./M.S.