U petak će na istoku Hrvatske uz sunčana razdoblja biti i promjenjive naoblake. Malo kiše i snijega navečer može pasti u Podunavlju i Baranji. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura oko -3 °C, a dnevna oko 7 °C.

Podjednaka dnevna temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, na sjeveru i malo niža, uz umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će imati i jake udare. Bit će uglavnom suho i djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, javlja HRT.

Povremeno više oblaka i u gorju, a krajem dana slab snijeg. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali i vjetrovito jer će zapuhati prva marčana bura – umjerena i jaka s olujnim udarima, osobito pod Velebitom. Jutro na kopnu hladno, od -7 do -3 °C, na moru od 2 do 6 °C. Dnevna temperatura od 3 do 6 °C u gorju, a na moru oko 12 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, a popodne duž obale i po otocima mjestimice će pasti malo kiše. Bura će zapuhati i jačati na sjeveru, a tek navečer se proširiti duž ostatka obale. Dnevna temperatura porast će na 10 do 13 °C.

Kao i na jugu Hrvatske, gdje će vjetar veći dio dana biti slab i umjeren. Puhat će istočnjak i bura, koja će jačati tek potkraj dana. Uz djelomice sunčano vrijeme i promjenjivu naoblaku malo kiše past će na otvorenom moru i otocima.”

Slijede opet promjenjivi i hladniji dani

“Idućih dana na kopnu promjenjivo oblačno. Mjestimice će pasti malo kiše ili snijega, za vikend češće u gorju, zatim na sjeveru zemlje. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutra će biti manje hladna, a dnevna temperatura će se sniziti na vrijednosti primjerenije početku veljače.

Na Jadranu vjetrovito i promjenjivo, uz više sunca na sjeveru, a oblaka nad Dalmacijom. Na jugu za vikend može pasti malo kiše. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, najjače pod Velebitom. S burom do obale može stići i poneka pahulja. Temperatura zraka bit će malo niža.”, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

L.O.