U utorak na istoku Hrvatske promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdobljima, češćim na sjeveru područja. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a temperatura ujutro od -2 do 0 °C, danju oko 6 °C, javlja HRT.

Sunčanije u središnjoj Hrvatskoj, osobito na zapadu područja, ali i dalje povremeno uz promjenjivu naoblaku i umjeren sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura porast će do oko 6 stupnjeva.

Najoblačnije u gorju, gdje je još ujutro moguć slab snijeg. Duž obale sjevernog Jadrana većinom sunčano, prijepodne na Kvarneru s više oblaka, a ujutro i slaba oborina. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, na moru umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Slabjet će navečer.

I u Dalmaciji još razmjerno vjetrovito – uz buru mjestimice i s olujnim udarima, ali i većinom sunčano – uz više oblaka prijepodne u unutrašnjosti i na otocima. Dnevna temperatura zraka od 6 u unutrašnjosti do 12 na otocima.

Podjednaka temperatura i bura i na pretežno sunčanom jugu Hrvatske, gdje će oblaka više biti prijepodne, a rano ujutro moguća je i slaba oborina.”

Slijede stabilniji dani

“Idućih dana na kopnu razmjerno stabilno te barem djelomice sunčano. Pritom u petak prolazno naoblačenje donosi mogućnost za slabu i izoliranu kišu. Vjetar većinom slab, a u petak će ponovno zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Hladna jutra mjestimice će popratiti mraz, no danju će se temperatura pribličiti prosječnim vrijednostima za početak ožujka.

Na Jadranu i dalje razmjerno hladno, uz pad noćne i jutarnje temperature zbog slabijeg vjetra. No, dojam hladnoće ublažavat će pretežno sunčano vrijeme, tek prolazno s umjerenom naoblakom, koje će ipak biti više u petak, kada je na moru i po otocima moguća slaba kiša. U srijedu će bura oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadni, potom i umjeren vjetar s mora, a u petak će ponovno ojačati.”, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

L.O.