Dan Grada Gospića

    GOSPIĆ – U vedrom i opuštenom ozračju brojni su građani Gospića bili dio atmosfere stvorene kako bi se obilježio Dan Grada Gospića. Na Trgu Sjjepana Radića stvorena je mješavina modernoga i tradicije, etno i eno gastronomije izričaja. Prijateljstvo koje veže gradove Rovinj i Gospić i sinoć je došlo do izražaja. Istrani su u sklopu etno-eno gastro manifestacije postavili štand dijeleći građanima pršut, sir, fritaju s tartufima, pržene lignje i svoja kvalitetna vina. Na gospićkom se štandu točilo pivo, a lokalni su ugostitelji dijelili sireve, pršut i druge delicije. Tvornica kruha „Tušak“je uz brojne slastice ispekla i veliku tortu Gradu Gospiću za njegov dan. Prerezala ju je zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić. Veliki obol u organizacijskom smislu dala je TZ Grada Gospića. Domaće žestice, kolače i promo-materijale dijelili su i članovi Ličke ekološke akcije koji su se također priključili ovoj manifestaciji.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Zbor „Vila Velebita“, kao i KUD-ovi iz Ličkog Osika, Klanca, Donjih Pazarišta i Gospića. Obilježavanje Dana Grada Gospića u zabavnom smislu završeno je koncertom grupe „Baruni“. Nizali su svoje stare i nove hitove i podigli na noge više od 2 500 ljudi koji su iskoristili lijepo vrijeme u veselili se do sitnih sati. Grupa „Baruni“ trebala je na proslavi Dana Grada Gospića nastupiti prošle godine, ali ih je hladno i kišno vrijeme omelo u tom naumu.

Nastavak ispod oglasa

Jučer je u Kalinovači priređeno natjecanje u konjskoj vlaki. I ove godine ovo je nadmetanje priredio Tomislav Dundović-Dundi, pasionirani uzgajač konja, uz sponzorstvo Grada Gospića. U lakoj kategoriji konja težine do 600 kg najbolji je bio uzgajivač Mile Mataija-Brnjo iz Novog Vinodolskog, dok su u teškoj kategoriji samaca i parova pobjede odnijeli konji Ivana Oreškovića-Gliše iz Perušića.

Na Dan Grada Gospića, 22. srpnja organizirat će se komemoracija i sveta misa za sve poginule i umrle branitelje, dok će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića i dodjela javnih priznanja organizirati u kinu „Korzo“ s početkom u 12.30 h. U Ličkom Osiku će se u 14.30 h svečano otvoriti pogon „Italika cink“.

M. S.