Dan Grada Otočca

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Otočca započelo je danas obilježavanje Dana Grada Otočca i njegovih zaštitnika Sv. Fabijana i Sebastijana.
Predsjednik Gradskog vijeća Otočca Slaven Prpić tom je prigodom istaknuo da se Dan Grada ove godine obilježava skromno zbog nezavidne financijske situacije u kojoj se Grad nalazi.
“ Kako vam je već svima poznato, nakon lokalnih izbora koji su održani u svibnju i drugi krug za gradonačelnika u lipnju prošle godine, na vidjelo je izašla činjenica da Grad Otočac ima veliki minus u Proračunu. Kako ne bismo još više otežavali postojeće stanje, pribjegli smo rješenju da obilježimo Dan Grada skromno, ali dostojanstveno”- kazao je predsjednik GV Otočca Slaven Prpić.
Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac istaknuo je da zbog teških financijskih (ne)prilika skromno obilježavaju proslavu Dana Grada i njegovih zaštitnika, no da vjeruje da će se prilike popraviti. Dodao je da u šest mjeseci od kad su preuzeli vlast nisu mogli zbog stvorenih situacija imati neke veće i značajnije pomake, ali treba napomenuti da su u tih šest mjeseci smanjeni gubitci za oko 3 milijuna kuna, smanjivani su troškovi Grada, pri čemu su ukidane i neke stvari koje su bile nepotrebne.
„Neki poslovi, kao kanalizacija u Donjem gradu je završena, asfaltirane su pojedine ceste, a najznačajnije je da smo izradili projekte za fondove EU, tako da sa pet – šest programa idemo prema fondovima Europske unije. Ova godina je u kojoj ćemo pažnju usmjeriti upravo prema tim projektima kako bi u 2015. te projekte aplicirali i povukli određena financijska sredstva. U intenzivnim smo pregovorima sa Ministarstvom financija i HEP-om prema kojima smo dužnici i pokušavamo pronaći najbolje rješenje kako bi grad riješio plaćanja dugovanja tijekom sljedećih godina“- zaključio je gradonačelnik Stjepan Kostelac.
Bila je to prigoda da se na svečanoj sjednici GV dodjele javna priznanja najboljim sportašima i najboljem sportskom klubu u 2013. godini. Kako je kazao predsjednik Zajednice športskih udruga grada Otočca Nikola Pemper, na prijedlog športskih udruga koje djeluju na području grada proglašeni su najbolji i najuspješniji po kategorijama:
Najbolji sportaš grada Otočca za 2013. godinu je TOMISLAV ATALIĆ član kuglačkog kluba “Gacka”, najbolja sportašica je ANDREA CRNIĆ- članica Tae kwon do kluba Gacka, sportska nada u muškoj konkurenciji je ANTONIO OSTOVIĆ – član NK Otočac, sportska nada u ženskoj konkurenciji je NIKA PRPIĆ – članica Tae kwon do kluba Gacka. Najbolji športski klub u 2013. godini je Malonogometni klub OTOČAC – juniori. Po izboru slušateljstva Hrvatskoga radio Otočca titulu “Uzor Gacke za 2013. godinu” ponio je Tomo Jagodić Tule iz Ličkoga Lešća.
Priznanja grada Otočca najboljima uručili su predsjednik GV i gradonačelnik grada Otočca Slaven Prpić i Stjepan Kostelac.
Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Trgu dr. Franje Tuđmana podno spomenika hrvatskim braniteljima, nakon čega je upriličena i procesija kroz zeleni park. U župnoj je crkvi Presvetog Trojstva svečanu misu predvodio gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović.

Dražen Prša

Nastavak ispod oglasa