Grad Otočac 20. siječnja obilježit će Dan Grada i blagdan svetih Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika Župe Presvetog Trojstva Otočac i Gacke doline.
Kako doznajemo u gradskoj kući Otočac, za tu prigodu priprema se program za brojne uzvanike, slavljenike i goste. Tako će se na dan Grada 20. siječnja (utorak) u 10 sati položiti vijenci kod spomenika hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, u 10,30 sati svečana je procesija od župnog stana, parkom, središtem grada Otočca do ulaza u crkvu Presvetog Trojstva i svečana Sv. misa koju će predvoditi biskup Gospićko-senjske biskupije mons. dr. Mile Bogović.
Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca održat će se u 12,30 sati (u kino dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac) na kojoj će pozdravni govor nazočnima uputiti predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca Slaven Prpić i Gradonačelnik Grada Otočca Stjepan Kostelac.
Na svečanoj sjednici GV upriličit će se svečana dodjela javnih priznanja Grada Otočca, svečana dodjela priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Otočca te prigodni kulturno-umjetnički program.
Na proslavu Dana Grada Otočca očekuje se dolazak brojnih uzvanika, prijatelja Grada Otočca kao i političkih dužnosnika i gospodarstvenika kako iz susjednih gradova i općina tako i Hrvatske.
Dražen Prša