LOVINAC – U organizaciji Općine Lovinac, Udruge proizvođača ličkog krumpira i Udruge Banica u subotu 27. rujna održat će drugi po redu Dan ličkog krumpira. Manifestacija koja će se održati u Domu kulture u Lovincu za cilj ima promociju ličkog krumpira, motivaciju poljoprivrednika na ozbiljnije organiziranije bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom, te obogaćivanje turističke ponude općine koja se u konačnici želi brendirati kao općina ličkog krumpira.

Lički krumpir
Lički krumpir

Osim brojnih izlagača lokalnih proizvoda, konzumnog i sjemenskog krumpira opreme za proizvodnju i navodnjavanje, sredstava za ekološki prihvatljivu zaštitu održat će se i gastro manifestacija koju predvodi ugostiteljska škola iz Korenice spravljajući isključivo jela od krumpira.

U kulturnom dijelu programa nastupat će HKUD Vrilo iz Lovinca. Posjetitelji će moći vidjeti izložbu slika autora Stjepana Bićana na temu „Cvijet krumpira“ koja je napravljena prema autorovom sjećanju na djetinjstvo i majku, te sudjelovati u izboru najtežeg i najneobičnijeg krumpira i brojnim drugim aktivnostima.

[quote style=”1″]Poljoprivredno poduzeće Agrovelebit pokrenulo je nagradnu igru u kojoj traži najbolji slogan za promociju ličkog krumpira. Što kupac dobiva kupnjom isključivo ličkog krumpira s obzirom na njegova svojstva i uzgoj? Kako sve o ličkom krumpiru sažeti u par riječi? Što kupac želi i što kupac dobiva? Autor pobjedničkog slogana dobiva tri godine zaredom dvjesto kilograma ličkog krumpira od poduzeća Agrovelebit. Zainteresirani se mogu javiti u facebook inbox ili na mail: katarina.sekulic@lovinac.hr Pobjednik će biti proglašen 27.rujna 2014.godine.[/quote]

H.J./K.S.