Dan materinjeg jezika

1

    GOSPIĆ – Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ priredila je u dvorani KIC-a TRIBINU  povodom Međunarodnog dana materinjeg jezika. Govoreći o potrebi ovakvih tribina predsjednica zajednice žena na županijskoj razini Marta Grgurić ustvrdila je kako smo doslovno zatrpani tekstovima i sadržajima na engleskom, a u novije vrijeme i turskom jeziku.

-Nema sumnje da su nam potrebni ovakvi skupovi i glas struke koju danas zastupa  prof. Anela Serdar-Pašalić. Slušate li razgovorni jezik mladih teško se oteti dojmu kako se sve više služe tuđicama. Naš je jezik prelijep, on je dio naše povijesti i identiteta. Čini nas onim što jesmo-hrvatskim narodom koji ovdje  živi od stoljeća sedmog. Ova je tribina podsjetnik na velike vrijednosti hrvatskog jezika koje moramo njegovati i ne dopustiti da mnoge naše riječi olako mijenjamo za tuđice, rekla je u pozdravnoj riječi Marta Grgurić.

Oglas

     Prof. Anela Serdar-Pašalić predaje hrvatski jezik u Gimnaziji Gospić. Za ovu je tribinu  priredila osnovne značajke hrvatskog jezika, jezika koji se govori na svim kontinentima. Punu dvoranu KIC-a prof. Serdar-Pašalić je  podsjetila  na idiome, narječja, povijest i ukupne vrijednosti hrvatskog jezika. S obzirom na širinu i važnost ove tribine svakako je bilo poželjno da su ovo vrijedno predavanje u većem broju slušali srednjoškolci  koji su se na tribini pojavili u minornom broju.

M. S.