Završetak unutarstranačkih izbora u HDZ-u rezultirao je novim kadrovskim rješenjima na nacionalnoj razini. Što se tiče županije i grada Gospića uvjerljivu pobjedu odnijela je lista koju je predvodio Andrej Plenković. U Ličko-senjskoj županiji bilo je onih koji su podržavali opciju za promjene, a poglavito Milijana Brkića. Među najistaknutijim simpatizerima te opcije bio je i aktualni predsjednik OO HDZ –a Lovinac Josip Vrkljan-Jotan.

Budući da je donijeta odluka o zaustavljanju izbornog procesa, pojedini „kandidati“ su se očito zaletjeli, pa je tako primjerice Katica Prpić i dalje skupljala potpise za Josu Živkovića ispred stranke za vrijeme izbornog procesa na što je reagirao Stožer Ante Bunete-Tonija. Međutim, i u Lovincu su skupljani potpisi za Tomislava Kovačevića, Katicu Prpić i Darka Nekića. Za državne tajnike to je gotovo neshvatljivo, a budući su članovi Vlade čudi da su se na taj potez odlučili bez ikakve konzultacije sa predsjednikom Vlade.

Dražen Jurković htio narušiti jedinstvo otočkog HDZ –a, oni mu odgovorili najboljim izbornim rezultatom u državi

Posebno mjesto u ovoj priči zauzima Dražen Jurković.  Kako doznajemo on je u Otočcu pokušao narušiti jedinstvo stranke u tijeku izbornog procesa. Tamošnji HDZ-ovci su mu odgovorili na najbolji mogući način – Polučili su najveću izlaznost u zemlji i najbolji izborni rezultat. Jurković je među prvima koji su prozivali Marijana Kustića da ne živi u Ličko-senjskoj županiji, a gle čuda to njemu ne bi bila prepreka – živjeti u Zagrebu i voditi HDZ. Čuđenje otočkih HDZ-ovaca i predsjednika GO HDZ – a Otočac Branislava Šutića izazvala je aktivnost Dražena Jurkovića u Otočcu kojom je htio narušiti dobru atmosferu u tom ogranku stranke. Stoga iznenađuje činjenica da je radio protiv kuma (B.Šutića). Prisjetimo se samo izborne kampanje kada je imao tiskovnu pod naslovom „Kako je Milinović uništio Liku“. Treba podsjetiti da ga je upravo Milinović vratio u HDZ, da ga je uveo u Vladu RH, te mu dao potpunu autonomiju u Ministarstvu… Jurković je bio odličan državni tajnik, odličan direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu, ali čini se da mu za politiku fale neke druge kvalitete.

L.O.