U nesvakidašnjoj školskoj godini, što zbog štrajka, što zbog epidemije COVID19, OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj danas obilježava Dan škole. Ova mala, ali ustrajna škola svoj dan uvijek obilježava zadnjeg tjedna u mjesecu svibnju. Ravnateljica Zrinka Vukelić pojasnila nam je mnoge detalje vezane uz ovaj dan i nove okolnosti nastavka II. polugodišta.

-Kao i druge ustanove, tako se i naša škola organizirala prema uputama HZJZ i MZO da bi se svi koji dolaze u školu osjećali sigurno u ovim specifičnim vremenima. Od ukupno 18 učenika, na nastavu se vratilo sedmero učenika nižih razreda. Za dio naših učenika-putnika organiziran je i nadalje prijevoz, a za sve  i prehrana financirana dijelom iz Projekta „Hraniti se zdravo“, a dijelom sufinancirana od Općine Perušić.

Po prvi puta Dan škole slavimo samo s učenicima razredne nastave i malobrojnim djelatnicima koji dolaze u školu jer učenici predmetne nastave i njihovi učitelji i nadalje održavaju nastavu na daljinu. Takođe ovaj dan danas slavimo po prvi puta bez roditelja, braće, baka i djedova, bez dragih nam prijatelja. Željeli smo našoj malobrojnoj dječici u školi ipak priuštiti malo veselja, a oni su nas obradovali dječjim smijehom i grajom pa je cijela škola odjednom živnula, rekla nam je  ravnateljica Zrinka Vukelić.

Učenik 5. razreda Karlo Otorepec napisao je tijekom online-nastave pjesmu o Danu škole…

Dan škole

U  školu ne idemo već dugo

zbog nekog virusa glupog,

škola je sad sama 

i u njoj nema nikog.

I mi smo jako tužni

bez škole i prijatelja svih,

sretan ti tvoj Dan školo,

vratit ćemo se mi!

Ravnateljica je za kraj poručila:

-Svim našim učenicima i učiteljima koji danas nisu mogli biti s nama od srca čestitamo Dan škole!

L.O.