Brinje – U utorak, je svečano je obilježen dan škole “Luka Perković”, i Dan otvorenih vrata. U vatrogasnom domu okupio se veliki broj uzvanika, učenika, roditelja, djedova i baka koji su nazočili kreativnoj i zanimljivoj priredbi, pripremljenu uz puno truda, odricanja i stvaralačke energije.
Goste, zaposlenike i učenike škole na svečanoj priredbi, pozdravila je Marija Vičić, ravnateljica škole uz prikaz prezentacije „Naših 175 dana“, na kojoj se moglo vidjeti što su sve učenici sa svojim nastavnicima radili.
Dan škole, a posebno na uspjesima učenika, čestitao je Zlatko Fumić, načelnik općine Brinje, koji je naglasio da je ova sredina ponosna na ovakvu Osnovnu školu i uspjehe njezinih učenika te da će i dalje ulagati u razvoj i unaprjeđenje školstva. Istaknuo je kako je Općina pri skromnom proračunu od oko 7 mil. kuna protekle godine izdvojila oko milijun kuna za obrazovanje (predškolsko, osnovnoškolsko te srednjoškolsko).
Dan škole uvijek je prilika da se nagrade učenici koji tijekom školske godine ostvare odlične rezultate u natjecanjima te one učenike koji su osmogodišnje školovanje završili odličnim uspjehom.
Nakon kulturno-umjetničkog programa gdje su djeca pokazala glazbeno i plesno umijeće, bila je prigoda da se obiđe i postava izložbe proizvoda koje su djeca izradila (sok od bazge, sirup od trputca, sirup od borovih iglica, čestitke, nakit, brošuru o turističkoj ponudi Brinja…). Cilj dana otvorenih vrata je promocija rada i aktivnosti škole.
Učionice su opremljene suvremenom opremom i nastavnim sredstvima. Učionice razredne nastave posjeduju LCD televizore i projektore koji su nabavljeni zahvaljujući sredstvima Općine Brinje u iznosu 50.000,00 kuna.
Kraj programa tradicionalno je obilježen odbojkaškom utakmicom osmašica i nastavnica.
AV/LO