Kao i obično vikendom policiji nije bilo dosadno. Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela i dva narušavanja javnog reda i mira.

Ove subote u Dabru kod Otočca nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt iz kojeg je ukrao novac 52-godišnjaka iz Dabra.

Nakon nekoliko dana zatišja opet krađa u NP Plitvička jezera. Ondje je nepoznati počinitelj je otuđio mobitel na štetu 53-godišnjeg državljanina Izraela.

U svezi kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ dostavljeno Vam je priopćenje broj: 511-04-01-01-23/175-16. od 23. listopada 2016. godine, te će te tijekom današnjeg dana biti obaviješteni o rezultatima kriminalističkog istraživanja. Da pojasnimo, riječ je o podmetanju bombe u Kuterevu, o čemu smo sinoć već pisali.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 16 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Otočcu, kod 26-godišnjaka iz Otočca (1.57 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 211 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Perušića i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 59-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca. Noću 22./23. listopada na području svih policijskih uprava pa tako i na području Policijske uprave ličko-senjske, u cilju sprječavanja kršenja prometnih propisa koji uzrokuju najteža stradavanja sudionika u prometu, provedene su pojačane aktivnosti na prometnicama, te su kontrolirane 153 osobe, od čega je nad 119 vozača izvršeno alkotestiranje, a zbog utvrđenih prekršaja 17 ih je sankcionirano i to devet zbog vožnje pod utjecajem alkohola, dva zbog nestajanja na znak ovlaštene službene osobe i šest zbog ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

P.U./L. O.