Danas djelomice sunčano i vruće, uz mjestimičnu kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu

Na vrijeme u našim krajevima utjecat će polje malo povišenog tlaka zraka uz kruženje vlažnog i nestabilnog zraka u višim slojevima atmosfere. U takvim će okolnostima u istočnoj Hrvatskoj danas biti djelomice sunčano,  uz mjestimičnu kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutro toplo, a poslijepodnevna temperatura uglavnom oko 29 stupnjeva, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj uz više oblaka također će biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Jutarnja temperatura bit će između 19 i 21, a najviša dnevna oko 29 ili 30 stupnjeva, ali može biti i sparno. Najsvježije jutro i dalje će biti u gorskoj Hrvatskoj, a toplo i vrlo toplo na Jadranu. Danju djelomice sunčano, uz lokalne pljuskove i grmljavinu, češću u gorskim krajevima, ali je poneki pljusak moguć i uz obalu. Puhat će slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, prema otvorenome moru i sjeverozapadnjak.

Nastavak ispod oglasa

Najviša temperatura u gorju oko 27, na Jadranu oko 34 stupnja. Pretežno ili djelomice sunčano bit će na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Poneki pljusak moguć je i uz obalu. Jutro toplo i vrlo toplo, danju vruće uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak.

I na južnom Jadranu će jutro biti vrlo toplo, uz temperaturu sličnu temperaturi mora, a najviša dnevna temperatura bit će oko 32. Prevladavat će sunčano, a uz jači razvoj oblaka može biti pljuskova i grmljavine, ponajprije u zaleđu Dubrovnika. U dane vikenda i početkom sljedećeg tjedna bit će pretežno sunčano i vruće, a jutra će u gorju biti razmjerno svježa.

U subotu još postoji mogućnost za lokalne pljuskove, ponajprije u gorskim krajevima. Na Jadranu također sunčano uz uglavnom slab vjetar dnevne cirkulacije, ujutro burin, danju maestral. Noći će nerijetko biti vrlo tople, a dani vrući.

Dakle, vikend koji je pred nama donosi pravo ljetno vrijeme. Možda nekima ne odgovara vruće, nerijetko i sparno vrijeme, a na Jadranu i vrlo tople noći. Međutim, vrhunac je ljeta pa svoje aktivnosti, ako možete, prilagodite vremenskim prilikama.

L.O.