Utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljiv, uz sunčana razdoblja i povremeno dosta oblaka, iz kojih će ponegdje pasti malo kiše. Ujutro će mjestimice biti magle. Najniža temperatura zraka od 6 do 8 °C, a najviša uglavnom 16 ili 17 °C.

Podjednako će relativno svježe za ovo doba godine biti i u središnjoj Hrvatskoj, također mjestimice uz jutarnju maglu, te uz još češće oblake između kojih će provirivati sunce, a u mnogim će mjestima pasti i malo kiše, osobito ujutro.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu još oblačnije, uz češću, pa i obilniju kišu, premda ne i odviše obilnu. Ponegdje može pasti više od 10 litara kiše po četvornome metru, a samo uz poneki pljusak, koji može pratiti grmljavina – i malo više. Vjetar u unutrašnjosti slab, a na moru samo mjestimice do umjereno jugo, uz koje će more biti većinom malo valovito. Temperatura zraka ujutro od 3 do 8 °C, uz more 11 do 15 °C, a poslijepodne u unutrašnjosti Istre i na sjevernom Jadranu od 17 do 21 °C, u gorju 13 do 16 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije malo toplije i sunčanije, iako posvuda ne i suho, posebice ne u sjevernoj Dalmaciji. Uz slabo do najviše umjereno jugo i južni vjetar, u noći i ujutro buru i levant, more će biti uglavnom malo valovito, temperature od 19 do 22 °C.

Ni na jugu Hrvatske se posvuda ne može jamčiti sasvim suho, no kiša, gdje uopće padne, neće biti ni dugotrajna ni obilna. Uz barem djelomice sunčano vrijeme i većinom slabu buru i istočnjak ujutro, te jugotijekom dana, najniža temperatura zraka bit će od 11 do 14 °C, a najviša od 21 do 23 °C.

U nastavku tjedna sve stabilnije, ujutro u kopnenom području uz mjestimičnu jutarnju maglu, poslije uz sve više sunčanog vremena, uz koje će temperatura zraka biti u porastu pa će jutarnje vrijednosti sve češće biti i oko 10 °C, a poslijepodnevne uglavnom 20 °C, gdjekad i više.

Na Jadranu u nastavku tjedna često i oko 25 °C, osobito na sunčanijem srednjem i južnom dijelu, dok će na sjevernom biti malo svježije, još i u srijedu i četvrtak uz dosta oblaka, ponegdje i malo kiše, posebice na širem riječkome području.

Hrt/DHMZ