Danas promjenljivo oblačno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom

Foto: GsPress

Za danas prognostičari najavljuju povremenu kišu i pljuskove, osobito u gorskim i istočnim krajevima te ponegdje na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji će biti sunčano i vruće, dok će u ostatku Hrvatske uz više oblaka i dalje postojati mogućnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak. Oslabljena fronta, odnosno vlažan zrak, i dalje će se nalaziti iznad sjevernog dijela naše zemlje, a po visini će postupno pritjecati sve topliji zrak, javlja HRT.

Stoga u Slavoniji i Baranji djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz više oblaka mjestimice može biti kiše ili ponekog pljuska, češće prijepodne. Najviša dnevna temperatura između 26 i 28.

I u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano. I dalje postoji vjerojatnost za povremenu kišu ili pokoji pljusak, osobito u prvom dijelu dana. Bit će malo toplije nego danas uz poslijepodnevnu temperaturu između 25 i 27 stupnjeva.

Promjenljive naoblake i češće kiše bit će u gorskim krajevima. U unutrašnjosti Istre te ponegdje uz obalu sjevernog Jadrana također postoji vjerojatnost za kratkotrajnu kišu, a najviše sunčanog vremena bit će na otocima. Uz obalu ujutro slaba do umjerena bura, danju zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura između 25 i 29, u Gorskom kotaru niža.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije slično kao i danas – pretežno sunčano i vruće uz temperaturu oko 30 stupnjeva. Uz slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar more će biti malo valovito, a njegova temperatura između 22 i 24.

Ujutro toplo, a danju vruće bit će i na krajnjem jugu uz pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. U subotu u unutrašnjosti pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće.

Od nedjelje ponovno raste vjerojatnost za lokalne pljuskove, osobito u gorju, poslijepodne i u središnjoj Hrvatskoj. Uz više oblaka temperatura zraka bit će malo niža. Na Jadranu će do kraja tjedna prevladavati sunčano i vruće.

U ponedjeljak su na sjevernom Jadranu mogući kiša, pljuskovi i grmljavina već prijepodne. Puhat će slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a od nedjelje uz obalu sjevernog dijela i bura.

L.O./HRT/DHMZ