Danas svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas će u Brinju započeti proslava Dana općine Brinje. Vijenci i svijeće biti će položeni na centralni križ na središnjem groblju u Brinju te na spomenik 38. brigade HV-a na Trgu adm. J.V.P..

Nakon toga, u 13 sati u Vatrogasnom domu početi će svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje. Na sjednici će biti predstavljen gotički kip „Madona s Djetetom“, dodijelit će se javna priznanja Općine, bratimit će se Općine Brinje i Općine Jakšić, dodijeliti će se nagrada Turističke zajednice Općine Brinje za najljepše uređene okućnice na području općine Brinje, a za kraj je najavljen nastup KUD-a Brinje.

Nastavak ispod oglasa

Za sutra, 11. kolovoza najavljeno je razgledavanje kapele Presvetog Trojstva na starom gradu Sokolcu i Zbirke narodnog blaga Općine Brinje. Od 18 sati kreće mimohod folklornih društava (Frankopanska ulica), a u 19 sati na igralištu OŠ Luke Perkovića starta 3. smotra folklora „Nad Gradinom misečina sija“.

U ponedjeljak, 13. kolovoza u Vatrogasnom domu Brinje održati će se predstavljanje Projekta „Zaželi-program zapošljavanja žena u Općini Brinje“.

U srijedu, 15. kolovoza od 10-12 sati održati će se razgledavanje kapele Presvetog Trojstva na starom gradu Sokolcu i Zbirke narodnog blaga Općine Brinje. U 11 sati počinje Sveta misa u crkvi Uznesenja BDM u Brinju, a u 18 sati Svečana sveta misa s procesijom (crkva Uznesenja BDM u Brinju).

L.O.