Danas uspon na Oštru

Članovi PD „Željezničar“ iz Gospića, mnogi izletnici i ljubitelji boravka u prirodi bit će danas, 23. rujna sudionici tradicionalnogphoda pod nazivom „Četri godišnja doba na Oštri-jesen 2018.“

Početak uspona na vrh Oštre je od 15 sati.Iz Gospića možete doći na okupljalište do starog Društvenog doma u selu Podoštra pješice ili vozilom (4 km iz centra grada).Planinari će dobiti prigodni pečat obilaznice “Četri godišnja doba na Oštri” na vrhu Ošre. Vođa pohoda je Milan Klobučar (099 685 3080), predsjednik PD „Željezničar“.

Nastavak ispod oglasa

Pohodi na Metlaču i Oštru ove godine bili su razdvojeni pa su planinari još jučer krenuli od crkve u selu Kaluđerovac kako bi pohodili Metlaču. Vodio ih je Ivan Domazet koji nam se ujedno pohvalio i požalio na dosege ovoga izleta. Pohvalio se zato što se sa Metlače pruža nezaboravan pogled na okolicu, s naglaskom na rijeku Liku. Naličje priče vezano je uz broj sudionika: svega su tri planinara sudjelovala u usponu. Unatoč slabom odazivu kolega, oni se nisu pokolebali već su se uspeli na brdo i svakako uživali u prelijepim jesenskim vinjetama.

M. S.