Jaka i olujna bura u srijedu će oslabjeti, a ponovno će je prolazno biti u četvrtak. Uz nju će se većinom suho i sunčano zadržati do petka. Na žalost mnogih, za produljeni vikend slijedi jugo i porast vjerojatnosti za promjenljivije dane, ne samo na Jadranu, nego i na kopnu, gdje će do vikenda biti većinom još malo toplije nego sredinom tjedna, kada će, uz ponovno hladnija jutra, mjestimice biti i mraza i magle. Ali naravno, bit će i mnogo sunčanih sati, javlja HRT.

Srijeda – većinom sunčano, ali jutro na kopnu prohladno

U Slavoniji, Baranji i Srijemu nakon mjestimične kratkotrajne magle i slabog mraza pretežno sunčano uz većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 5 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.

I u središnjoj će Hrvatskoj dan ponegdje započeti s maglom, uglavnom uz rijeke, a moguć je i slab mraz. No, uz slab vjetar i prevladavajuće sunčano vrijeme danju toplije nego u utorak, najviša temperatura od 17 do 19 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju ujutro još razmjerno vjetrovito uz jaku buru, podno Velebita i olujnu. Uglavnom bez vjetra bit će po kotlinama Like zbog čega će dan u njima početi s maglom i slabim mrazom. Veći dio srijede proteći će uz samo malo oblaka na nebu i to većinom onih tankih i visokih. Jutarnja temperatura u gorju i u unutrašnjosti Istre od 2 do 8 °C, duž obale i na otocima između 10 i 15 °C. Najviša dnevna od 14 °C u gorju do 22 °C na moru.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku, posebice na otvorenom moru. Umjerena i jaka bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak, a navečer će ponovno zapuhati bura. More će stoga biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 21 do 24 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, gdje uz prolazno više oblaka mjestimice može pasti i vrlo malo kiše. Umjerena bura okrenut će na sjeverozapadnjak.

U četvrtak još većinom suho, pa opet…

U četvrtak na kopnu većinom sunčano te razmjerno vjetrovito, posebice u gorju, gdje će sjeveroistočnjak biti i jak. U petak će oblaka biti sve više, a u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice će pasti i malo kiše. Kiša će biti češća u subotu kada će se proširiti i na gorje, dok će je u sjevernim kopnenim krajevima biti rjeđe, a mnogima produženi vikend će vjerojatno posvuda završiti s više suha i sunčana vremena.

Na Jadranu četvrtak vjetrovit, ali i malo topliji, uz većinom sunčano vrijeme. U petak će bura u Dalmaciji okrenuti na jugo s kojim će biti sve više oblaka, povremeno i kiše, ponajviše u svježiju subotu kada će se naoblačenje proširiti i na sjever. Mjestimične kiše može još biti i u nedjelju, a u ponedjeljak je velika vjerojatnost većinom suhog vremena, pa i pretežno sunčanoga, uz ponovni porast temperature.

HRT/DHMZ