U povodu proslave Dana policije i blagdana zaštitnika sv. Mihovila PU Ličko senjska priredila je izložbu policijske tehnike i opreme na gradskom trgu u Otočcu, uz prezentaciju rada prometne policije i demonstracije interventne policije. Cijeloga tjedna su i „Dani otvorenih vrata policije“, a slične aktivnosti provodit će se i u drugim sredinama Senju, Korenici i Gospiću putem pokaznih vježbi Interventne jedinice policije.

Načelnik PU LS Ante Podnar
Načelnik PU LS Ante Podnar

Na području PU Ličko senjske cijeli tjedan PU organizira čitav spektar aktivnosti kako bi svoj rad i poslove koje obavljamo tijekom godine približili građanima naše Županije. Na glavnim općinskim i gradskim trgovima prezentirat ćemo naše znanje, sposobnosti i vještine. Ono što je najbitnije je da će u petak u Gospiću biti centralna svečanost gdje će uz moje suradnike biti i uzvanici sa područja Županije, šireg područja i gosti iz susjednih država, istaknuo je načelnik PU Ličko senjske Ante Podnar.
Pripadnici Interventne jedinice policije na gradskom su trgu u Otočcu pokazali svoje vještine i uvježbanost, izmamivši oduševljenja mnogobrojnih građana, pokazavši kako se rješavaju situacije s kojima se suočavaju i koje rješavaju pridonoseći sigurnosti građana i njihove imovine. Prezentirani su uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, uređaji za ispitivanje prisutnosti alkohola i droga u tijelu pri čemu su dijeljeni i promotivni materijali.
U Gospiću će u petak biti otkriven „Spomen zid„ posebnoj jedinici Specijalne jedinice policije, organiziran prijem obitelji poginulih policijskih službenika, odavanje počasti poginulim policajcima polaganjem vijenaca, sveta misa, te svečana akademija. U subotu će se položiti vijenci na spomen obilježju Josipu Joviću na Plitvičkim jezerima.
Dražen Prša