Dani planinara Ličko-senjske županije

Prošloga vikenda, 13. i 14. srpnja, u Brinju je održan drugi po redu susret planinara Ličko-senjske županije. „DANI PLANINARA LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE“ su održani u organizaciji Planinarskog saveza Ličko-senjske županije i ovogodišnjeg domaćina Planinarskog društva Škamnica iz Brinja.

Susret planinara je okupio prvenstveno članove planinarskih društava sa područja Ličko-senjske županije. Od  postojećih 11 županijskih društava, na susretu planinara su se okupili predstavnici 7 društava pa su se tako u Brinju našli članovi  Željezničara iz Gospića,  Visočice iz Gospića, Gromovače iz Otočca, Rajinca iz Krasna, Mrsinja iz Korenice, Zavižana iz Senja i naravno domaćini iz PD Škamnica. Osim županijskih društva na susret su došli gosti iz Hrvatske, a to su bili predstavnici Željezničara iz Zagreba i PD MIV iz Varaždina. Potrebno je naglasiti kako je drugi po redu susret planinara naše županije poprimio međunarodni karakter, osim hrvatskih društava, na susretu su se našli gosti iz Slovenije, predstavnici PD Kočevje i Bazovica Rijeka – ogranak iz Slovenije, te dragi gosti iz Bosne i Hercegovine, predstavnici PD Cincar iz Livna.

Nastavak ispod oglasa

Susret je otvoren u subotu u 10 sati pozdravnim govorima općinskog načelnika Zlatka Fumića, dopredsjednika Hrvatskog planinarskog saveza Tomislava Čanića te domaćina susreta Gojka Crnkovića, predsjednika Planinarskog saveza Ličko-senjske županije i predsjednika PD Škamnica iz Brinja.

Glavnina događanja ovog susreta  se odvijala na nogometnom igralištu NK „Sokolac“. Organizatori su pripremili bogat program u kojem su mogli uživati svi sudionici. Nakon otvorenja susreta uslijedila je planinarska tura na lokaciju Staro Brinje, a nakon povratka domaćini su ih dočekali sa pripremljenim ručkom. U poslijepodnevnim satima na brinjskom igralištu je bilo zabavno jer su planinari imali prilike okušati se u različitim igrama, od pikada i kartanja bele do potezanja konopa i bacanja kugle. Prvi dan susreta  je završio sa svirkom Buco benda koja je trajala do dugo u noć. U nedjelju je za planinare u jutarnjim satima  bio organiziran obilazak spilje Siničići, potom su posjetili stari grad Sokolac i Zbirku narodnog blaga Općine Brinje. Nakon obilaska znamenitosti, za planinare je organiziran ručak te su počašćeni sa lovačkim kotlićem. Nakon ručka domaćin susreta Gojko Crnković je, ispred PD Škamnica i Planinarskog saveza LSŽ, podijelio zahvalnice sudionicima i sponzorima ovog susreta. Na planinarskom susretu je sudjelovalo oko 55 gostiju iz drugih planinarskih društava uz 30 članova PD Škamnica te je tim povodom predsjednik Gojko Crnković uputio malu kritiku na račun broja sudionika naglasivši kako bi u ovakvim događanjima ipak trebao sudjelovati veći broj članova planinarskih društva. Uputio je zahvalu svim sudionicima susreta, a posebno se zahvalio sponzorima susreta, Općini Plitvička Jezera, TZ Plitvička Jezera i glavnom sponzoru Općini Brinje. U organizaciji susreta još su sudjelovali DVD Brinje, NK Sokolac, LU Brinje koja je darovala meso za pripremu kotlića te Pikado klub Senj koji su dali pikado za sportske igre. Također, naglasio je i da su domaći glazbenici iz Buco benda svirku odradili besplatno. Za ugostiteljsku ponudu je bio zadužen caffe bar Sportivo.

Planinarski susret je završio u poslijepodnevnim satima.

A.Š.