Naslovnica Izbori 2013. Danijel Srb (HSP): „ Dajemo potporu Mariu Barkoviću“!

Danijel Srb (HSP): „ Dajemo potporu Mariu Barkoviću“!

13

Otočac – Danas je Grad Otočac posjetio u pratnji predsjednika ŽV HSP LS županije Berislava Gržanića  predsjednik HSP Danijel Srb. Povod njegovog dolaska u Otočac, kako je rekao, je da pruži javnu podršku kandidatu za gradonačelnika Otočca Mariu Barkoviću. Na tiskovnoj konferenciji nazočnima se obratio kandidat za gradonačelnika Mario Barković koji je rekao da tijekom zadnjih dva dana od protukandidata nezavisne liste Stjepana Kostelca dolaze samo laži i obmane na račun njihovih privatnih života, zdravstvenog stanja a ništa ne govore o viziji grada, o budućnosti. Najžalosnije je da se u neki tkz. budući tim pozivaju i dosadašnji kandidati koji o tome nemaju pojma, koji o tome nisu ni obavješteni, a on ih je jednostavno sam uzeo i kao takve proziva a da oni s njim nisu sklopili nikakve dogovore, što potvrđuju i izjave SDP-a i HNS-a koji nemaju nikakve veze s tim, jer ako nekoga podržavaju oni će to sami izjaviti, rekao je Barković.

Saborski zastupnik Milan Jurković rekao je da će sklopiti postizbornu koaliciju sa HSP-om, a kad je riječ o protukandidatu Stjepanu Kostelcu i vođenju njegove kampanje, Jurković drži da je ona ispod svakog nivoa. Ona mi sliči na „lud, zbunjen, normalan, trajla be, trajla be, šefko refko bacaju bombe, a tako i Stipa i Surla bacaju prljave bombe koje siguran sam, naši birači, dragovoljci i simpatizeri znaju prepoznati i znaju o kome se radi, rekao je Jurković.

         

Danijel Srb predsj. HSP-a
Danijel Srb predsj. HSP-a

           „mi smo danas u Otočcu kako bi dali potporu Mariu Barkoviću kao kandidatu za gradonačelnika Grada Otočca u drugom krugu izbora. Danas u Hrvatskoj postoji snažna podjela u društvu, gdje mnogi ne shvaćaju da hrvatska država nije sama po sebi neupitna činjenica. To se vidi iz nedavnog priopćenja koje je objavio predsjednik foruma mladih SDP-a Korčule u kojem je naveo „ sada mogu slobodno reći da mrzim ovu državu“. Činjenica da se čelništvo SDP-a na nacionalnoj razini nije o tome očitovalo govori nešto drugo, govori o tome na koji način oni promišljaju u cjelini hrvatsku danas. Ako jedan predsjednik mladeži daje takve izjave, to govori da se oni kreću u jednom društvu koje nažalost javno to ne govore ali misle. I zbog toga, u ovom drugom krugu izbora za dužnosti gradonačelnika i župana, svi hrvatski domoljubno orjentirani birači moraju znati za koga glasaju. Zbog toga smo i mi danas u Otočcu, zbog toga i mi podupiremo Maria Barkovića za gradonačelnika“ rekao je Danijel Srb.

Dražen Prša     

 

 

         

13 Komentari

 1. hahaha, Srb došao podržati Barkovića u Otočcu, a gdje je u toj priči Mataija, što nije logički da je došao Mataiju podržati, pa tko je ovdje lud….Srb i Bero sigurno prelaze u HDZ……

 2. Što je tebi sismis pa tko šljivi Mataiju. Svijet voli pobjednike! Caru su bili u gradu tri predsjednika stranaka sa državne razine i to puno govori kako je pozicioniran u političkom životu Hrvatske.

 3. Srb je neslužbeno rekao da podržava i Petra Krmpotića…jake koalicijeu gospicu ha ha

 4. Samo naprijed Mario, imaš podršku cijele Gacke doline a i ostatka Hrvatske i županije. U nedjelju će Stjepan Kostelac još jednom doživiti poraz, i nakon toga neka nas više ikada poštedi svoje kandidature.

 5. I DALJ ZAJEDNO -GRADONAČELNIK grada Otočca Mario Barković, član Središnjeg odbora HDZ-a, jedini je iz ličko-senjskog HDZ-a tijekom unutarstranačkih izbora javno pružio podršku Tomislavu Karamarku i time jasno dao do znanja da ne podržava kandidaturu njegovog županijskog predsjednika stranke Darka Milinovića.

  Otada je Barković je na svim političkim nivoima unutar ličko-senjskog HDZ-a marginaliziran, tako da se između ostalog ni ne poziva na sjednice ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije kao ni na sjednice GO HDZ-a Grada Otočca, gdje je predsjednik Milan Jurković, aktualni župan Ličko-senjski.

  Mnogo razloga za smjenu Jurkovića

  “Ne želim više šutjeti i dozvoliti da mi se radi iza leđa. Pozivam Milana Jurkovića da podnese ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a Otočca i raspusti gradsku organizaciju. Od sutra sam u bolnici jer idem na operaciju, a kako to zna naš predsjednik gradskog odbora HDZ-a Milan Jurković, valjda zbog toga i zakazuje u četvrtak navečer sjednicu gradskog odbora. Očito je da se boji da ja na gradskom odboru ne ponovim ono što sam njemu rekao u utorak u prostorijama HDZ-a, a to je da podnese ostavku na dužnosti u HDZ-u i raspusti gradsku organizaciju Otočac. Ukoliko to ne učini, to ću tražiti od predsjednika županijske organizacije gospodina Milinovića”, kazao je Barković.

  “Razloga je mnogo. Izborni proces u stranci je proveden inženjeringom te su pozivani samo pojedini članovi na izbore u temeljne organizacije a od toga se prebiru podobni za gradsku izbornu skupštinu koji će raditi što i kako odgovara županu. Rezultat su kumovi i uži prijatelji u vrhu stranke. Drugi razlog je nedemokratsko i necivilizirano ponašanje u vrijeme unutarstranačkih izbora – pred svim izaslanicima nazivati mene izdajnikom HDZ-a samo zbog toga što ne želim glasovati po njegovoj volji već po svom izboru. Treći razlog je uporno sazivanje sjednica gradskog odbora Otočac kad nisam prisutan, a nova je okolnost što sam sada član Središnjeg odbora HDZ-a. Na taj način onemogućava se svaka rasprava i nastavlja provođenje politike na način Ive Sanadera. Očito pojedini čelnici HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji nisu shvatili da su izbori u stranci završili i da nema Ličkog HDZ-a već samo jedan HDZ u državi i da se lokalne politike moraju usaglasiti sa središnjicom stranke”, kaže Barković.

  “Ne želim biti ničiji poslušnik”

  Barković je mišljenja da trenutačno nema veliku podršku unutar GO HDZ-a Otočca. “Pa kako bi i mogao imati podršku naspram Jurkovića, kada je GO HDZ-a sakupljen od kumova i prijatelja, no koliku ja podršku imam ili ću imati pokazat će vrijeme. Unutar HDZ-a Otočac trenutačne prilike su sada čudne. Predsjednik GO Milan Jurković se poziva na jedinstvo stranke, a ja se pitam jedinstvo čega, jer kad se donose nekakve odluke mi oko toga uopće ne raspravljamo. Jurković i Milinović su izmislili i uveli neki novi termin ‘uže predsjedništvo’ što u stvari ne postoji, već to služi za donošenje odluka između nekoliko osoba”, pojašnjava Barković.

  Na kraju napominje kako je Darku Milinoviću poslao e-mail u kojem ga je obavijestio da traži ostavku Milana Jurkovića i raspuštanje GO HDZ-a Otočac. “Ne želim biti ničiji poslušnik, već misliti svojom glavom za dobrobit mog grada i županije”, ističe Barković. A o svim ovim zbivanjima naravno da je upoznat i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji će uskoro doći u Liku.

 6. sto onaj vjeroucitelj trči ko pas za stipom,srb vi i djapic ste unistili hsp priklonite se ruzi tomasic ili nestanite sa politicke scene

 7. E moj komentator kad bi tvoj Stipa znao govorit onda bi danas nešto bar rekao , suprostavio se,a ovako nek se pokrije ušima ,nekad se dobro i posvađat ,a ne bježat ,malo KPJ-U, malo HDZ, malo HSS , pa nezavisni,što je sljedeće .

 8. Imam jedno pitanje za sve koji su komentirali ovaj članak. Da li smo suvremenici ovog vremena, kao i ne tako davnog vremena o kojem govori Komentator. Razmislite o tome i što reći o tim ljudima koji samo brinu o tome kako sebi osigurati što bolju bufućnost, a nama stoki sitnog zuba kako bude.

 9. Nenade, je li ti poznat podatak da je Ruža Tomašić rođena u općini Maglaj, Bosna i Hercegovina. Dakle originalna Hrvatica koja je pola života provela u Kanadi i dala jako veliki doprinos borbi za hrvatsku neovisnost 🙂

 10. Barković je pobjednik, ima sve reference političara 21. stoljeća a da to nema nebi ga svi podrzavali! Morate shvatit da taj gospodin IDE DALJE, a svi ostali iza njega ostaju! Inace sam do sad podrzavao Stipu i mislio da je bolji, ali poslije nedolaska na sučeljavanje sve mi je jasno! Prevario nas je a pogotovo mene! Vjerovao sam da je bolji, ali Barković je jucer imao takav nastup da sam tom čovijeku duzan ispriku!Nije me briga za stranku i njihove odnose u njoj ali mislim da je Hdz stvarno pametan kad ima lidera ko Barković u svojim redovima! Onakav nastup, mogu samo pruziti i priskrbiti samo vrhunski političari! Barkovića je prepoznao karamarko i uvjeren sam da je u budućnosti državni tajnik ili ministar ili nesto još vise jer može i umije! Stvarno je lik za budućnost! Žao mi je sto u prvom krugu nisam prepoznao njegovu veličinu!

Comments are closed.