Predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb pozvao je u subotu članove stranke i njihove simpatizere da izađu na drugi krug predsjedničkih izbora i glasuju za Kolindu Grabar-Kitarović.
Nakon sastanka s Kolindom Grabar-Kitarović predsjednik HSP-a Daniel Srb istaknuo da je njegova stranka nezadovoljna dosadašnjom hrvatskom vanjskom politikom, ali i politikom obrane i nacionalne sigurnosti. “Hrvatska je vanjska politika posljednjih godina bila previše regionalno orijentirana, a pri tome nije došlo do poboljšanja položaja Hrvata u BiH i Vojvodini”, rekao je Srb ističući kako očekuje da će se promijeniti i to i pitanja vezana uz obrambeno-sigurnosni sustav, prenosi MaxPortal.hr
“Od Grabar-Kitarović dobili smo uvjeravanja da će se to mijenjati i to je ono što HSP podržava”, istaknuo je predsjednik HSP-a Daniel Srb.
“Želim naglasiti da je HSP nezadovoljan s dosadašnjom vanjskom politikom, ali i s politikom obrane i nacionalne sigurnosti zadnjih godina. Vanjska politika je bila previše regionalno orijentirana. A da se pritom nije poboljšao položaj Hrvata u Vojvodini, kao ni naših sunarodnjaka u BiH. To apsolutno treba mijenjati!
Osim toga, očekujemo promjenu i razvoj hrvatskoga obrambenog i sigurnosnog sustava, a to je upravo gospođa Grabar-Kitarović najavila. To je ono što HSP podržava i smatra iznimno važnim. Izražavam našu punu potporu gospođi Grabar-Kitarović u drugom krugu predsjedničkih izbora. Pozivam sve naše članove i simpatizere da iziđu na izbore i daju joj potporu”, kazao je Srb.

U izjavi novinarima Kolinda Grabar-Kitarović  je naglasila da će se čim postane predsjednica RH snažno založiti za rješavanje svih otvorenih pitanja s našim susjedima:

– Treba ozbiljno shvatiti Šešelja i njegovu velikosrpsku retoriku, kao i činjenicu da je Srbija nedavno održala vojne vježbe s Rusijom blizu hrvatske granice. Potrebno je razgovarati sa Srbijom i napokon definirati granicu. Naravno, nitko ne želi izazivati incidente, ali na prvom će mi mjestu uvijek biti zaštita hrvatskih interesa.

 

L.O./MP