Đapić: “Marijan Brkljačić je najzaslužniji za današnje pravaštvo Like“

U gospićkom KIC-u održana je danas konferencija za novinare političke platforme„Desno“ i Hrvatske stranke prava „dr. Ante Starčević“. O aktualnoj političkoj situaciji govorili u predsjednik platforme „Desno“ Ante Đapić. Zajednički je zaključak da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, što pokazuju i sve dosadašnje ankete, isticao je saborski zastupnik i tajnik HSP-a AS Pero Ćorić. Na konferenciji su govorili i Vlatka Vukelić, dopredsjednica HSP-a AS te predsjednik gospićkog HSP AS-a Marijan Brkljačić. Ćorić je nepovoljne trendove u hrvatskoj politici ilustrirao nedavnim prosvedima vezanim u Istambulsku konvenciju.

Anto Đapić je kao stvoritelj platforme Desno pohvalio gospićkog pravaša Marijana Brkljačića koji je, kako je rekao, najzaslužniji za pravaštvo na ovim prostorima pa je Gospić u RH imao HSP prije mnogih hrvatskih gradova.

Nastavak ispod oglasa

-Platforma „Desmo“ želi dati odgovore na aktualni trenutak i za budućnost Hrvatske. Hrvatska desnica se politički reorganizira, pregrupira. Objektivno gledano desnica je do ovih nedavnih prosvjeda bila nepostojeća. Situacija je takva da tri predstavnika SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, određuju kakva će ploča za hrvatske dragovoljce biti ili ne biti u Jasenovcu. Potrebni su nam snažni, ja bih rekao brutalni potezi koji će se lišiti tzv. političke korektnosti. Hrvatske desnicu godinama ubija politička korektnost. Minismo za lažnu političku korektnost.Mi smo za zajedništvo u toleranciji dobrih ideja i interesa Hrvatske, ali ne možemo biti za zajedništvo u rasturanju Hrvatske. Osobni odnos ne smije biti takav da kaže „ja hoću ako neće biti ovaj“. Mi znamo tko je ovdje u gradu na vlasti i nemamo ništa protiv toga da se i ta izvršna vlast u perspektivi uključi u razgovore oko projekta. Tu osobni odnos Karla Starčevića, Ante Đapića, Pere Čorića ili Marijana Brkljačića nema nikakve veze, ako je nama Hrvatska na srcu, rekao je Đapić.

Na novinarski upit oko gospićke koalicije Marijana Brkljačića s HDZ-om Đapić kaže da je Marijan Brkljačić uvijek procjenjivao što je na tragu pravaške politike i da je logičnije da je u koaliciji s HDZ-om, nego da je u koaliciji salijevim strankama pomoću kojih je npr. Karlo Starčević dobio izbore u Gospiću.

L.O.