Agencija Promocija Plus izradila je za RTL televiziju(Cro Demoskop) redovno mjesečno istraživanje o popularnosti stranaka i političara za treći mjesec 2021. godine.

Prema rezultatima istraživanja među deset najpopularnijih političara nalazi se i ličko-senjski župan Darko Milinović. Čini se kako je Milinović s novom političkom strankom LiPO pobudio interes, ne samo javnosti u Ličko-senjskoj županiji, nego i ostatka Hrvatske.

Naime, pored predsjednika Milanovića, premijera Plenkovića, Tomislava Tomaševića, Miroslava Škore… na devetom mjestu TOP 10 političara nalazi se i predsjednik stranke LiPO Darko Milinović.

Ne pamti se zapravo u novijoj povijesti da je netko od političara iz Like bio među top 10 najpozitivnijih. Jedino dok je bio ministar, u jednoj od anketa, Milinović je bio rangiran među tri najpopularnija ministra tadašnje Vlade.

Istraživanje Cro Demoskop se provodi početkom mjeseca na reprezentativnom uzorku od 1.300 ispitanika telefonskom metodom. Standardna greška uzorka je 2,77% (za utvrđivanje rejtinga stranaka ±3,1%) uz razinu pouzdanosti od 95%.

L.O.