Darovi povodom nedjelje Caritasa

Treća nedjelja došašća bile je jučer znaku Nedjelje Caritasa. Tim je povodom gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio svečano misno slavlje, zajedno sa  župnikom  i dekanom gospićkim mons. Milom Čančarom, ravnateljem biskupijskog Caritasa preč. Luka Blažević i  tajnikom vlč. Mišelom Grgurićem. Ravnatelj Caritasa pozdravio je na početku sve dobročinitelje Caritasa čiji se tjedan obilježava pod motom „Gospodin ostaje vjeran dovijeka“ najavivši da će se i ove godine pomoći desetoro obitelji iz svih dijelova biskupije. Na početku slavlja biskup Križić je izjavio:

-Kršćanstvo bez Caritasa nije kršćanstvo jer su siromasi bili prvi kojima je Isus naviještao riječi Božje, a posvećeno im je prvo blaženstvo. Isus je apostole učio davati i razvijati zauzetost za siromašne, istaknuo je biskup.
Na kraju mise biskup Križić je iz ruku tajnice Caritasa Kate Matanić i ravnatelja preč. Luke Blaževića podijelio novčane priloge za 10 najpotrebitijih obitelji iz svih dijelova biskupije. Ove godine darove su dobile obitelj Tomislava i Tatjane Klarić iz Gračaca, Zorana i Katarine Mitrović iz Prozora, Ante Pavičića iz Lukova Šugarja, Ivice i Ljubice Balenović iz Klanca, Denisa i Gabrijele Degoricija iz Otočca, Josipa i Tatjane Tomljenović iz Slunja, Željhka i Mirele Šop iz Gospića, Darka i Dragane Jeremić iz Korenice, Zorice Tokić iz Ogulina i Danijela i Božice Marinić iz Kompolja.

Nastavak ispod oglasa

L.O.