Darovi za Božić

GOSPIĆ- Tradicionalni prijem povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana okupio je dvanaestero djece u dobi do 15 godina koja su ostvarila status djece smrtno stradalih branitelja. Njih su pozdravile zamjenica župana Ivana Tomaš, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić, zamjenik načelnika Općine Plitvička jezera Šimo Pavlović i predstavnici Općina Perušić, Udbina i Brinje. Govoreći o vremenu blagdana zamjenica župana je naglasila potrebu održavanja ove tradicije.
-Ovo je mjesec darivanja i uvijek je veliko zadovoljstvo susresti se s vama i članovima vaših obitelji. Nastojimo taj običaj nastaviti jer vrijeme je kada slavimo naš najljepši blagdan, radostan dan rođenja Isusa Krista. Važno je da ono što radimo dosita ide iz srca, uz iskrene i najbolje želje. Pripremili smo vam i darove, iako u vrijeme Božića to ne mora biti neki skupi poklon. Najvažnije je u svmeu ovome druženje i uzajamno poštovanje, kazala je Ivvana Tomaš, čestitajući okupljenima nadolazeće blagdane. Svoje pozdrave je u ime gradonačelnika Petra Krmpotića prenijela njegova zamjenica Marta Grgurić.
-Ovo je vrijeme kada se okrećemo da bismo vidjeli što smo to napravili u godini koja odmiče, da bismo sumirali rezultate. Božić nas sve čini boljim ljudima. Ovo je i vrijeme kada se moramo sjetiti vaših očeva, kao i svih hrvatskih branitelja koji su stvorili ovu državu. Da nije bilo njih, mi danas ne bismo živjeli u slobodnoj Hrvatskoj. To nikada ne smijemo zaboraviti, rekla je zamjenica Marta Grgurić. Nakon podjele darova uslijedila je zajednička fotografija. Zbog termina prijema darove su u većem broju preuzele mame, tete, bake i djedovi.

M. S.

Nastavak ispod oglasa