GOSPIĆ-Obilaskom malih pacijenata i zaposlenika Dječjeg odjela Opće bolnice Gospić predstavnici Grada Gospića nastavili su s tradicionalnim posjetima upriličenim povodom Međunarodnog dana obitelji. Predvođeni zamjenicom gradonačelnika Martom Grgurić posjetitelji su Dječjem odjelu poklonili TV-prijemnih i DVD. U ime odjela na posjetu i darovima zahvalila se voditeljica dr. Marija Vrkljan Ilijevska. Govoreći o važnosti obitelji zamjenica gradonačelnika istaknula je kako je obitelj temelj ljudskog društva, pri čemu su djeca naše najveće bogatstvo.
-Zato na neke važne datume i blagdane uvijek nastojimo obići ovaj odjel, kao i mnoge druge ustanove u Gospić. Na ovom smo odjelu česti gosti i prilikom dogovora oko toga što kupiti djeci, a bi im to bilo korisno, sjetili smo se da ovaj odjel nema TV-prijemnik. Također smo zaključili da treba kupiti i DVD jer djeca vole gledati crtiće. Danas ćemo vam malo smetati jer vidimo da imate pune ruke posla. Zahvaljujemo se na prijemu i radujemo se nastavku tradicije posjećivanja vaših malih pacijenata,rekla je zamjenica M. Grgurić. U ime Odjela zahvalila je voditeljica dr. Marija Vrkljan Ilijevska koja je pozdravila nastojanja Grada Gospića, Grada prijatelja djece, da svojim posjetima i donacijama boravak djece u bolnici učini ugodnijim.
Dječju igraonicu uredile su članice Zajednice žena „Katarina Zrinska“, dok su igraonicu i bolničke sobe oslikali članovi Likovne udruge „Lika“ iz Gospića. Tako se Dječji odjel gospićke bolnice, od uobičajenih bolničkih prostorija, premetnuo u ugodan ambijent prepun zidnih slikarija s likovima iz crtića i dječje mašte.
Najavljeno okupljanje djece i oslikavanje Korza Vile Velebita odgođeno je zbog loših vremenskih uvjeta i organizirat će se narednog tjedna.

M. S.