Reagiranje gradonačelnika Starčevića

Na adresu portala Lika online stiglo je reagiranje gradonačelnika Grada Gospića g. Karla Starčevića koje objavljujemo u cijelosti.

Poštovani gospodine Jurković,

Nastavak ispod oglasa

U skladu s člankom 40. Zakona o medijima, a koji izričito propisuje da svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su  povrijeđena njegova prava ili interesi, zahtijevam objavu mog reagiranja na članak objavljen na Vašem portalu Lika-online 15. siječnja 2017. pod nazivom „Građani ogorčeni – sramite se gradonačelniče!“

Budući da  ove godine mnogi u našem gradu koji se bave politikom nisu imali priliku upaliti prvu adventsku svijeću koja simbolizira početak božićnog razdoblja, a kako su u više navrata isticali  nisu mogli ni osjetiti duh Božića jer grad nije bio okićen, osobno sam im kao gradonačelnik odlučio priuštiti duži božićni ugođaj ne bih li im vratio ukradeni Božić ali i nadoknadio im sve propuštene Božiće koje nisu smjeli slaviti.  Napominjem da se nipošto ne radi o mojoj samovolji i bahatosti, kako je L.O. autor teksta naveo na Vašem portalu.

Naime, zbog navedenih razloga odlučio sam da će, prema staroj katoličkoj tradiciji, božićni ukrasi svijetliti četiri adventska tjedna prije Božića, ali i četiri tjedna nakon Božića.

Inače, valja napomenuti da se prema katoličkom nauku okićeni bor u kućama i crkvama u kojima slavimo Kristovo rođenje  može raskititi na blagdan Krštenja Isusova koji se ranije slavio 13. siječnja, a sada prvu nedjelju nakon Sv. tri kralja, dok veliki bor, primjerice, U Vatikanu svijetli čak do 2. veljače tj. do blagdana Svijećnice ili Prikazanja Gospodinova u hramu.

Onima, koji evidentno, jako slabo poznaju našu vjeru i nauk Katoličke crkve, zahvaljujem od srca na brizi za grad i potrošnju električne energije, međutim naglašavam da ne želim snositi krivnju, a ponajmanje sramotu za manjkavost njihovog vjerskog obrazovanja.

Važno je za kraj napomenuti  da dušebrižnici koji skrbe o potrošnji sredstava kojima će se platiti električna energija, prethodnih su godina trošili cca. 2  milijuna kuna za kićenje našeg grada.

Još Vas jednom molim, da sukladno Zakonu, moje reagiranje objavite u cijelosti.

S poštovanjem,

GRADONAČELNIK

 Karlo Starčević