Demantij Karla Starčevića

 

KARLO STARČEVIĆ

Nastavak ispod oglasa

D.Pazarišta 9, 53 000 Gospić                                                                                                                                                                                                                         

__________________________________________________________________________________

Gospić, 31.5.2017.g.

                                                                                                         www.lika-online.com

                                                                                                Nakladnik: LIKA MEDIA j. d. o. o.

                                                                                                  Adresa: Dr. Ante Starčevića 18.

                                                                                                                 53000 Gospić

                                                                                                               Glavni urednik:

                                                                                                              Hrvoje Jurković

 

 

Vezano za članak pod naslovom  „Obećao se odreći plaće i svih primanja pa prevario birače! Starčević protekle četiri godine primao naknadu od Grada Gospića! “ objavljenog dana 31. svibnja 2017.g. od strane nepoznatog autora potpisanog kao L.O.,   temeljem čl.2.st.3.Zakona o elektronskim publikacijama, a u svezi čl.40, 41 i 42 Zakona o medijima, ovim putem zahtijevamo da objavite naše reagiranje bez promjene i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

U potpunosti odbacujem sve vaše insinuacije u navedenom članku koje su plod nepoznatog autora ili skupine autora kao i sve navedene laži .  

Naknadu za radu u Gradskom vijeću Grada Gospića koja je mjesečno iznosila od 637,00 kn do 1150,00 kn donirao sam različitim udrugama građana i pojedincima. Kao primjer navodim dvije udruge građana od kojih sam dobio dopuštenje za objavu podataka, NK Croatia Lički Osik i Hrvatsko nacionalno vijeće vojvođanskih Hrvata.  Udrugu  NK Croatia Lički Osik donirao sam više puta od čega samo jednom u iznosu od 15.000,00 kuna dok sam Udruzi vojvođanskih Hrvata za nabavku školskih udžbenika na hrvatskom jeziku izvršio dvije donacije u ukupnom iznosu od 7.000,00 kuna. Napominjem da je u  donaciji vojvođanskim Hrvatima, a što je vidljivo i iz bankovnog izvatka, sudjelovao i kolega vijećnik gosp. Andrija Benković. S obzirom da u ovom trenutku nemam dozvolu ostalih kolega vijećnika da iznosim njihova imena podsjetit ću da smo također zajednički donirali vijećničke naknade za poplavljene u Gunji itd.

Osobno sam izvršio i više donacija fizičkim osobama s područja Grada Gospića u iznosu od po 1.000,00 kuna koji su se našli u teškoj materijalnoj situaciji. Osobna  imena zbog zaštite njihove privatnosti ne želim  iznositi u javnost .

Samo gore navedeni iznos donacija  premašuje vijećničke naknade koje su isplaćene za vrijeme obnašanja vijećničkog mandata i koje sam u cijelosti donirao. Tijekom 2014-2015. godine ukupno sam donirao 38 tisuća kuna o čemu prilažem izvode s mog osobnog bankovnog računa. Navedene donacije se ne odnose na donacije  moje tvrtke.

 

Zahtijevam  da se gore navedeno reagiranje objavi nakon primitka, u vrijeme izborne promidžbe sukladno Zakonu o medijima u prvom izdanju, odnosno programskom sadržaju Vašeg medija.

 

S poštovanjem,

                                                                                                                         Karlo Starčević