Protekli je vikend bio u znaku triju registriranih tučnjava, od čega se jedna odnosila na inventar. Tučnjave su zabilježene u Gospiću i Korenici, dok se treća  dogodila u Udbini kada je mlađahni dvojac (jedan maloljetnik i jedan 19-godišnjak) svoj bijes iskalio na ulaznim vratima lokala. Stradao je i sitni i krupni inventar, čaše, stolice i stolovi. Policija je odradila svoj posao, a dječaci će se moći hvaliti kako su „razbili birtiju“.   Zbog kaznenog djela protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu  podnesena kaznena prijava, te optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 56 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i samo 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola. Ovoga je vikenda na auto-cesti A-1 ponovno najbrži bio Slovenac. Zemljak i vršnjak lika od prošloga vikenda (47) i ovaj je „potegao“ zavidnih 244 km/h!!! Kažnjen je  novčanom kaznom i  izrečena mu je  zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Protekloga je vikenda jedan Otočanin  dragovoljno predalo 738 komada raznog streljiva i sedam spremnika za automatsku pušku, koje su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

L.O.