Deset tisuća kuna kazne muškarcu koji je Budačkom jurio 205 km/h

Policijski službenici Policijske postaje Gospić proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz snimku neprimjerene vožnje koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, nad 25-godišnjakom iz Ličkog Osika zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je PU ličko-senjska.

Utvrđeno je da je on 7. veljače 2021. godine u 10,10 sati u Gospiću, upravljao osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake Budačkom ulicom prema centru grada, brzinom od 205 km/h gdje je ograničenje 50 km/h.

Nastavak ispod oglasa

-On je jučer uhićen i uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Gospiću, gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom  od 10 000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti. Pozivamo građane da nam s punim povjerenjem dojave svako neprimjereno ponašanje sudionika u cestovnom prometu, jer takva ponašanja mogu dovesti do ugrožavanja svih sudionika u prometu, kao i izazivanja prometnih nesreća s teškim posljedicama, priopćeno je iz policije.

L.O.