Muškarci koji su ranjeni u subotnjoj pucnjavi u disko klubu u Senju i dalje su u životnoj opasnosti Liječnici su optimistični i stanje je puno stabilnije, doznaje 24sata u nedjelju ujutro iz riječkog KBC-a.

Kod Josipa Mesića (27), koji je u bolnicu stigao s prostrijelnom ranom prsnog koša, stanje se poboljšalo u subotu navečer. On se razbudio, skinut je s respiratora i spontano diše, rekli su liječnici. Tin Rončević (26) u pucnjavi je ranjen u glavu, vrat i potkoljenicu, no i on se tijekom noći probudio, ali još je na respiratoru, međutim kontaktira s okolinom.

– Kako se radi o ranjavanju mecima koji poderu puno organa moramo biti oprezni, u ovoj fazi još može doći do svakavih ishoda i obojica su još u životnoj opasnosti, no liječnici su optimistični i stanje pacijenata je puno stabilnije – doznaje 24sata iz riječkog KBC-a.

Ivan Tomljanović (55) koji je u senjskom klubu ‘Konoba’ ubio Tomislava Lopca (38) i ranio dvojicu muškaraca ubrzo je uhićen, a neslužbeno se doznaje kako je razlog obračuna taj što se on došao osvetiti nakon što se ranjeni dvojac žalio na njegovo ponašanje ranije te večeri. Dobacivao je neprimjerene izjave djevojkama u njihovom društvu i ‘pipkao’ ih.

24 sata javlja da je ubijeni Lopac oko 2 sata, zamolio napadača da napusti klub, no ovaj se vratio par sati kasnije s dva pištolja. Kad je upucao Lopca u trbuh, ovaj ga je još pokušavao primiriti i držeći se za ranu upitao ga ‘Što ti je, jesi poludio?’. Međutim, napadač ga je usmrtio s dva hica.

L.O./24sata