„Turistička valorizacija kulturno -povijesne baštine i javne infrastrukture parka Nehaj u Senju“

Sastanak u Senju
Sastanak u Senju

Radni sastanak između predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, projektnog tima, projektne grupe, nositelja i partnera u projektu „Turistička valorizacija kulturno -povijesne baštine i javne infrastrukture parka Nehaj u Senju“, koji sufinancira EU, održan je u prostorijama Razvojne agencije Senj. Na sastanku su dobivene detaljne smjernice za provođenje projekta koji će biti financiran iz pretpristupnog programa IPA – poslovna infrastruktura.
Projekt je vrijedan oko 990 tisuća eura, a EU će ga financirati s maksimalnim iznosom od 75 posto ukupne vrijednosti dok će ostatak sredstava osigurati Grad Senj.
Podsjetimo, nositelj projekta „Turistička valorizacija kulturno – povijesne baštine i javne infrastrukture parka Nehaj u Senju“, kojemu je cilj turistički valorizirati vrijedno kulturno područje parka koji okružuje drevnu tvrđavu Nehaj i ponuditi nove sadržaje građanima i posjetiteljima Senja, je Grad Senj, a partneri u projektu su senjska Razvojna agencija, Gradski muzej Senj, senjsko Pučko učilište M. C. Nehajev i Turistička zajednica Grada Senja.

A.P.

Nastavak ispod oglasa