Devet kandidata za novog ravnatelja NP „Plitvička jezera“

Nakon što je raspisan natječaj za novog ravnatelja JU NP „Plitvička jezera“, u Ministarstvu zaštite okoliša doznajemo da je natječaj završen, te da je komisija evidentirala 9. pristiglih prijava koje udovoljavaju uvijetima raspisanim u natječaju.

Načelnik Sektora  u Ministarstvu zaštite okoliša Josip Hren kazao nam je da su nepotpune prijave i one koje ne udovoljavaju uvijetima odbačene (6), te da sad slijedi razgovor sa kandidatima pred komisijom kojom predsjeda zamjenik ministra okoliša Hrvoje Dokoza. U ministarstvu ne žele otkriti imena kandidata koji su ušli u uži krug za budućeg ravnatelja, tek dodaju da je uvijet bio VSS, pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima te predispozicije koje su vezane za struku iz domene.

I dok se čeka novi ravnatelj, u NP radi se „punom parom“. Bilježi se veliki broj posjetitelja, kako stranih tako i domaćih, a ono što posebno raduje je podatak da je u NP ove sezone zaposleno čak 264 sezonska radnika, tako da trenutačno u Parku ukupno radi 938 radnika.

 

Dražen Prša