Devet kandidata za novog ravnatelja NP „Plitvička jezera“

Nakon što je raspisan natječaj za novog ravnatelja JU NP „Plitvička jezera“, u Ministarstvu zaštite okoliša doznajemo da je natječaj završen, te da je komisija evidentirala 9. pristiglih prijava koje udovoljavaju uvijetima raspisanim u natječaju.

Načelnik Sektora  u Ministarstvu zaštite okoliša Josip Hren kazao nam je da su nepotpune prijave i one koje ne udovoljavaju uvijetima odbačene (6), te da sad slijedi razgovor sa kandidatima pred komisijom kojom predsjeda zamjenik ministra okoliša Hrvoje Dokoza. U ministarstvu ne žele otkriti imena kandidata koji su ušli u uži krug za budućeg ravnatelja, tek dodaju da je uvijet bio VSS, pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima te predispozicije koje su vezane za struku iz domene.

Nastavak ispod oglasa

I dok se čeka novi ravnatelj, u NP radi se „punom parom“. Bilježi se veliki broj posjetitelja, kako stranih tako i domaćih, a ono što posebno raduje je podatak da je u NP ove sezone zaposleno čak 264 sezonska radnika, tako da trenutačno u Parku ukupno radi 938 radnika.

 

Dražen Prša