Foto:N.M.

Nekolicina hrvatskih medija prenijeli su večeras vijest o tragediji koja se dogodila u Općoj bolnici Gospić. Unatoč brzoj i profesionalnoj  reakciji policije i zaposlenika Odjela ginekologije jedna od hospitalizitanih žena iz migrantske skupine spašene kod Korenice rodila je mrtvorođenče. Jedino što se zna o cijelom slučaju jest kako je riječ o ženi iz Sirije. Od ravnateljice OB Gospić dr. Sandre Čubelić doznajemo kako je nesretna trudnica nosila mrtvo dijete pa je umjetnom indukcijom izazvan porod. Na ovaj su način otklonjene dezinformacije pojedinih medija o prijevremenom porodu i pobačaju nesretne  žene.

Podsjećamo kako su tzv. nevladine udruge dugo vremena učestalo napadale na policiju, žaleći se pri tome na prekomjernu uporabu sile prilikom odvraćanja migranata od ilegalnog ulaska u RH. Policija je sve to demantirala, tvrdeći kako se radio o „napuhanim“ i tendencioznim informacijama. Sada se dogodio obrat. Te iste nevladine udruge sada hvale požrtvovnost, humanost i hrabrost naše policije prilikom spašavanja migrana iz snijegom i ledom okovane planine. Ali svaka medalja ima dvije strane.

Policija već dulje vrijeme barata podacima kako upravo mnoge od tih „zabrinutih“ nevladinih udruga migrantima u BiH šalju lažne informacije kako im je put  u Hrvatsku slobodan jer policija zatvara oči pred ilegalnim upadima na hrvatski teritorij. Treba li konačno MUP RH pozvati na odgovornost čelnike udruga koje od države Hrvatske i  izvanaa dobivaju novac da bi blatili hrvatsku policiju i svojim lažima migrante dovodili u zabludu i pogibelj!?!

L.O.