S ciljem smanjenja broja letećih insekata, prvenstveno komaraca Grad Novalja obavještava građane kako će se u noći 16. lipnja / 17. lipnja na području Grada Novalje provoditi sustavne preventivne mjere ADULTICIDNE DEZINSEKCIJE.

Mjereadulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom ULV-metodom hladnog zamagljivanja sa vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo. Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije,dezinsekcije i deratizacije za područje Grada Novalje u 2020. godini.

Kakobi se zadane mjere provele uspješno potrebna je suradnja svih stanovnika GradaNovalje, te pridržavanje sljedećih mjera:
– odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta,
– obavijestiti pčelare o provođenju adulticidnedezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene ukošnicama),
– u terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju zasljedeći povoljniji termin.

L.O.