Vrijeme danas će biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja te razmjerno vjetrovito. Na kopnu mjestimice oborina na granici kiše i snijega, češća u noći i ujutro kada se može i smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Slaba kiša samo je rijetko moguća i na Jadranu. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim, prema kraju dana moguće i olujnim udarima.

Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak okrenuti na buru i jačati, pa će od sredine dana biti olujnih, podno Velebita i orkanskih udara. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od 3 do 7. Najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12 °C.

Zavod za javno zdravstvo objavilo je pak da se 5. siječnja u Rijeci, Splitu i Dubrovniku očekuje hladnoća koja može djelovati na zdravlje.

– U danima koji slijede na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku iz koje će u srijedu mjestimice pasti malo kiše, a zatim su moguće oborine na granici kiše i snijega, osobito prema otvorenom moru. No važnije od tih slabih oborina bit će jaka i olujna bura, a s njom i prilično zahladnjenje pa je od četvrtka ujutro velika vjerojatnost “minusa” i uz more. Na kopnu u nastavku prvoga tjedna siječnja još hladnije, ponajviše u četvrtak i petak.

I pritom promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno uz malo snijega, a početkom srijede i mjestimice kiša koja se može smrzavati na tlu. Zimskom će ugođaju i hladnoći pridonositi i povremeno umjeren, mjestimice i jak vjetar – najavio je za HRT meteorolog Tomislav Kozarić.

Prema sedmodnevnoj prognozi Državno hidrometeorološkog zavoda, ‘deblji’ minusi očekuju se tek od početka idućega tjedna, odnosno od ponedjeljka. Vikend će u većini zemlje biti oblačan, ali uglavnom suh s dnevnim temperaturama do 5 stupnjeva Celzijevih.

L.O.