Snijeg bi prema meteorološkim predviđanjima trebao pasti već u srijedu i to u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. U Dalmaciji se očekuju jake kiše koje mogu uzrokovati bujičnim poplavama

S prvim danom klimatološke zime temperature su pale u minuse, a Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) priopćio je da nas i u idućim danima čekaju vremenske neprilike.

Hrvatsku danas očekuju oborine. Na Jadranu povremena kiša, potkraj dana i veća količina. Snijega će biti većinom u gorju, no uz kišu će od sredine dana biti i u dijelu središnje Hrvatske! Snijeg će padati većinom zapadnije od Zagreba, u Gorskom kotaru i Lici, dok će u istočnim područjima ostati uglavnom suho, uz tek malo kiše i to vjerojatnije u četvrtak, javlja N1.

Duž obale će biti najkišovitije u danima pred nama, osobito u Dalmaciji, i u unutrašnjosti i duž obale i na otocima, gdje lokalno može pasti više od 100 litara kiše po metru četvornom, što može rezultirati bujičnim i urbanim poplavama.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako, moguće i olujno jugo, na sjevernom dijelu bura, uglavnom podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka između -3 i 3, na Jadranu najniža jutarnja od 3 do 8, prema jugu i malo viša, a najviša dnevna između 7 i 13 °C.

L.O.