Dio autoceste i Jadranske magistrale zbog olujnog vjetra otvoren samo za osobna vozila! U gorju pada snijeg

Prema informacijama iz HAK-a od 8 sati ujutro zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC27) te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Također, zbog jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Nastavak ispod oglasa

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. U Lici i Dalmaciji ponegdje ima magle. Vidljivost je smanjena i na autocestama: A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila, a da na put ne kreću bez zimske opreme.

Slab snijeg pada mjestimice u Lici i Gorskom kotaru. Ima ga i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrbovsko.

L.O./HAK