Dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica ponovno otvorena za promet

0

Sinoć nešto iza 22 sata za sav promet je otvorena dionica autoceste A1 od čvora Sv. Rok do čvora Maslenica, koja je bila zatvorena od ranog jutra u subotu zbog lančanog sudara u kojemu su poginule tri osobe, a nakon toga zbog odrona kod tunela Bristovac.

Promet prema Zagrebu otvoren je u cijelosti, a u smjeru Splita, u usjeku na 233. kilometru gdje se u subotu odlomila stijena, vozi se jednim kolničkim trakom.

Oglas

Ministar Hajdaš Dončić o nesreći na A1: “Ako se dokaže odgovornost, odgovorni moraju snositi posljedice”

Prema saznanju nekih medija iz Ministarstva prometa, još nije podneseno Izvješće o uzrocima nesreće. Navode da još uvijek traje istraga policije, kao i unutarnja istraga koju je pokrenulo poduzeće Hrvatske autoceste održavanje i naplata. Istragu pokreće i Uprava za inspekciju Ministarstva, te stoga, kad sve relevantne činjenice i izvješća budu na raspolaganju, i ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić očitovat će se o nesreći i uzrocima.

U nesreći kod tunela Krpani u subotu ujutro tri su osobe izgubile život. Šesnaest osoba je ozlijeđeno. Očevici su naveli da je cesta bila skliska, a da nikakve obavijesti o poledici nije bilo niti je dozvoljena brzina bila smanjena. Postavilo se pitanje i štedi li se na održavanju.

Prometni stručnjaci su mišljenja da se nesreća mogla izbjeći, jer postoje senzori koji dojavljuju atmosferske prilike i da je dozvoljena brzina trebala biti spuštena na 40 do 60 km/h.

 – Osjećam li odgovornost? Zanimljivo pitanje ste mi postavili, tako je reagirao ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić upitan za nesreću na A 1 u kojoj su poginule tri osobe, a 16 ih je ozlijeđeno.

– Ništa ne želim komentirati dok ne vidim rezultate istrage. Samo ću povući paralelu sa slučajem šahtova. Nakon završetka istraga, odgovorni su bili smijenjeni a sav materijal proslijeđen DORH-u, rekao je ministar istaknuvši kako će ako se dokaže krivnja odgovorni biti sankcionirani.

L.O.