Dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica ponovno otvorena za promet

Sinoć nešto iza 22 sata za sav promet je otvorena dionica autoceste A1 od čvora Sv. Rok do čvora Maslenica, koja je bila zatvorena od ranog jutra u subotu zbog lančanog sudara u kojemu su poginule tri osobe, a nakon toga zbog odrona kod tunela Bristovac.

Promet prema Zagrebu otvoren je u cijelosti, a u smjeru Splita, u usjeku na 233. kilometru gdje se u subotu odlomila stijena, vozi se jednim kolničkim trakom.

Nastavak ispod oglasa

Ministar Hajdaš Dončić o nesreći na A1: “Ako se dokaže odgovornost, odgovorni moraju snositi posljedice”

Prema saznanju nekih medija iz Ministarstva prometa, još nije podneseno Izvješće o uzrocima nesreće. Navode da još uvijek traje istraga policije, kao i unutarnja istraga koju je pokrenulo poduzeće Hrvatske autoceste održavanje i naplata. Istragu pokreće i Uprava za inspekciju Ministarstva, te stoga, kad sve relevantne činjenice i izvješća budu na raspolaganju, i ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić očitovat će se o nesreći i uzrocima.

U nesreći kod tunela Krpani u subotu ujutro tri su osobe izgubile život. Šesnaest osoba je ozlijeđeno. Očevici su naveli da je cesta bila skliska, a da nikakve obavijesti o poledici nije bilo niti je dozvoljena brzina bila smanjena. Postavilo se pitanje i štedi li se na održavanju.

Prometni stručnjaci su mišljenja da se nesreća mogla izbjeći, jer postoje senzori koji dojavljuju atmosferske prilike i da je dozvoljena brzina trebala biti spuštena na 40 do 60 km/h.

 – Osjećam li odgovornost? Zanimljivo pitanje ste mi postavili, tako je reagirao ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić upitan za nesreću na A 1 u kojoj su poginule tri osobe, a 16 ih je ozlijeđeno.

– Ništa ne želim komentirati dok ne vidim rezultate istrage. Samo ću povući paralelu sa slučajem šahtova. Nakon završetka istraga, odgovorni su bili smijenjeni a sav materijal proslijeđen DORH-u, rekao je ministar istaknuvši kako će ako se dokaže krivnja odgovorni biti sankcionirani.

L.O.