Dir. Komunalca Nikola Dasović podnio ostavku

Otočac – Na Skupštini trgovačkog društva „Komunalac“ d.o.o. Otočac, koja je održana u četvrtak, dir. Komunalca Nikola Dasović na osobni je zahtijev razješen te dužnosti. Razrješena je stara uprava društva te imenovana nova.

Nastavak ispod oglasa

Kako nas je izvijestio gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, koji je imenovan predsjednikom Skupštine, dosadašnji direktor Nikola Dasović osobno je zatražio razrješenje sa dužnosti direktora, što je odlukom Skupštine i učinjeno. Novom direktoricom imenovana je dip.oec. Marina Lekčević dugogodišnja radnica Komunalca, koja je bila šefica računovodstva. U pokušaju da doznamo zašto je dosadašnji dir. Nikola Dasović podnio ostavku, uspjeli smo od njega tek doznati da je u toj tvrtki radio četiri godine i devet mjeseci te da je temeljem svog rada postigao značajne poslovne i financijske rezultate. Odlukom Skupštine Nikola Dasović raspoređen je na poslove voditelja UPOV-a (uređaja pročistača otpadnih voda).

„ Po novom zakonu do kraja ove godine treba se obaviti razdvajanje Komunalca na dva poduzeća, za što je odluke donijelo i GV Otočca, u samom Komunalcu velike su pripreme za taj posao, i stava sam da će nova direktorica Marina Lekčević najbolje odraditi taj posao jer je dugogodišnji radnik te firme i upoznata je sa svim poslovanjem. U Komunalcu ostaje odvodnja i vodoopskrba a sve ostalo ide u drugo poduzeće koje će biti pripojeno „Gacki“ d.o.o. (čištoća, groblja, zelene površine, zbrinjavanje smeća..). Pred Komunalcem su veliki poslovi vezani za razvrstavanjem smeća što se po zakonu mora napraviti što znači da predstoje i nove investicije koje planiramo u 2014. odraditi. Imenovali smo novi Nadzorni odbor, u kojem je Ivica Baričević koji ima iskustava u radu tog poduzeća, bez ikakve naknade i Mirka Dujmovića, dok će jednog člana dati Sindikat Komunalca. Ono što će zasigurno zanimati i obradovati radnike je odluka po kojoj smo povisili plaće za 10 posto i to radnicima, ne rukovodećem kadru i to svima onima koji su imali niže plaće od 5000 brutto, jer smo mišljenja da su ti radnici potplaćeni za poslove koje rade po kiši i svim ostalim nevremenima. Na Skupštini smo razmatrali i izvješće Komunalca od 1.siječnja do kraja lipnja  2013. godine, Komunalac posluje pozitivno i takav rad nadam se da će se i nastaviti. Od nove direktorice Marine Lekčević zahtijevamo rad i red, smanjivanje materijalnih troškova kako bi se nastavilo pozitivno poslovanje. Što se tiče drugih gradskih poduzeća i ustanova, mi uvodimo red, ali postupno, smanjujemo materijalne troškove, slijede organizacijske promjene u našim poduzećima, i u gradskoj kući slijede promjene uorganizaciji rada“- kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.

dir. Marina Lekčević
dir. Marina Lekčević

” Kao što vam je poznato na sjednici Skupštine imenovana sam direktoricom Komunalca. Primopredaja i zapisnik o primopredaji obavit će se u što skorijem roku, a sve prema odlukama donesenim na sjednici Skupštine društva. Nakon toga moći ću vam kazati kakvi su nam planovi i realizacija određenih poslova” – kazala je novoimenovana direktorica Komunalca Marina Lekčević koja je u toj tvrtki provela 26 godina.

Dražen Prša