U protekla 24 sata (2./3. siječnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo i dvije prometne nesreće.

Kriminalitet

Noću 1./2. siječnja 2020. godine u Malom Polju, Općina Perušić, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 68-godišnjaka iz Perušića, iz koje je otuđio čaše.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Divljanje u prometu

Prometne nesreće dogodile su se na području Gospića. Jedna je s lakše ozlijeđenom osobom, a druga s materijalnom štetom. 

Jučer su policijski službenici na dijelu autoceste A-1, smjer Split, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine „Traffivision“ utvrđena brzina od 228 km/h. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.

U ulici Kralja Zvonimira u Otočcu, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h, policija je zaustavila 20-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine „Laser technology“ utvrđena brzina od 115 km/h. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.

L.O./PULS