Kako javlja Policijska uprava ličko-senjska zbog niza prometnih prekršaja  policija je zaustavila neobuzdanog vozača koji je divljao centrom Gospića

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su u subotu, 18. rujna 2021. godine u 19,20 sati u Gospiću pomoću zvučnih i svjetlosnih signala uzaludno zaustavljali osobni automobil gospićke registracijske oznake koji se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje.

Pri tome se  vozač tijekom vožnje gradom u dva puta nije zaustavio automobil na znak crvenog svjetla na semaforima. To je vozaču bilo malo pa  je čak obilazio automobil koji se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka, pretjecao je drugi automobil u zavoju, te je nepropisno parkirao automobil ispred kolnog ulaza u dvorište gdje se i zaustavio.
 
Utvrđeno je da je automobilom upravljao 35-godišnjak iz Gospića i to za vrijeme dok mu je već oduzeta vozačka dozvola.
 
On je uhićen i zbog upravljanja automobilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola i ne zaustavljanja automobila dva puta na znak crvenog svjetla na semaforima uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.
 
Zbog ostalih počinjenih prekršaja izdana su mu tri obavezna prekršajna naloga na ukupan iznos od 9 000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

PULS/L. O.