Djeca hrvatskih branitelja kod gradonačelnika Kostelca

Gradonačelnik Grada Otočca Stjepan Kostelac danas je upriličio prijem za 29 djece hrvatskih branitelja koji su sudjelovali na „Susretima djece hrvatskih branitelja“ u Savudriji od 01.-04.09.2014. godine.
Prijemu su nazočili i Božo Bižanović predsjednik ŽO UHDDR Ličko senjske županije te voditelji djece na susretima u Savudriji Davor Peitel i Ivica Majer. Natjecanje se održavalo u malom nogometu, stolnom nogometu, pikadu, modeliranju, i glazbenoj radionici.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac
Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac
Kao gradonačelnik, u ime Grada, gradske uprave i u svoje osobno ime čestitam vam na rezultatima koje ste ostvarili te još jednom osvjetlali ime Grada Otočca i Ličko senjske županije. Poznato nam je da se svake godine u organizaciji Ministarstva održavaju susreti djece hrvatskih branitelja što kod nas provodi i koordinira ŽO UHDDR Ličko senjske županije, a što je provedeno i ove godine. Vaši su rezultati za svaku pohvalu i ponosni smo na vas. Nadam se da će neki od vas i sljedeće godine sudjelovati na susretima djece hrvatskih branitelja i da će mo opet imati razloga za sreću i radost. Naša obveza je da vas sljedeću godinu podupremo sa više financijskih sredstava što se iskreno nadam da će i biti “ – kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.
Predsjednik ŽO UHDDR LSŽ, ujedno i koordinator i voditelj na ovogodišnjim „Susretima djece hrvatskih branitelja“ Božo Bižanović zahvalio je na prijemu te istaknuo da je ovo prvi put u Otočcu da je jedan gradonačelnik upriličio prijem za djecu hrvatskih branitelja koji su sudjelovali na ovakvom natjecanju.
Predsj. UHDDR ŽO LS Božo Bižanović
Predsj. UHDDR ŽO LS Božo Bižanović
„Uspjeli smo ostvariti kvalitetne rezultate. U mlađim uzrastima, u malom nogometu osvojili smo zlatnu medalju sa ekipom Vito Devčić, Mihael Bićanić, Josip Anić, Marin Tvrdinić, Danijel Dunković, Karlo Oršanić, Mateo Ostović, i sa mnom kao trenerom. U stolnom nogometu dokazali smo svoju izvrsnost tako su zlato osvojili brat i sestra Edi i Mia Majer. Srebrnu medalju osvojili su u stolnom nogometu Domagoj Grahovac i Kristijan Draženović, u pikadu je u starijoj konkurenciji zlato osvojila Lara Lončar. U modeliranju Mateo Majer osvojio je srebrenu medalju, dok je u starijoj konkurenciji u glazbenoj radionici brončanu medalju osvojila Dora Burić. Ovo su izvanredni rezultati na čemu smo od svih dobili čestitke“ – kazao je Božo Bižanović.
Dodao da ne treba kriti koliko tko se izdvaja novaca za potrebe UHDDR. Grad Otočac izdvaja 5 tisuća kuna i Županija 2 tisuće kuna. Mislim da je naša organizacija i naša inicijativa kroz godinu dana mnogo skuplja od toga, a vrijednost da i ne govorimo jer to pokazuju ova djeca i rezultati. Apeliram i ovom prigodom da se ipak zamisle gradovi i općine kad je riječ o financiranju ovakve udruge. Naša aktivnost nije provedena na sve gradove i općine, upravo zbog nedostatnih financijskih potpora, pa nismo u mogućnosti na nivou Županije napraviti izborna natjecanja. Stoga još jednom upućujem apel da općine i gradovi i Županija uzmu više obzira kad je riječ o financiranju UHDDR, kazao je Božo Bižanović.
Gradonačelnik Stjepan Kostelac tom prigodom uručio je učesnicima „Susreta djece hrvatskih branitelja“ prigodne poklone.
Dražen Prša