Osnovna škola “Anž Frankopan” Kosinj održala je terensku nastavu posjetom Nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Kako to obično bude obilazak je započeo posjetom objekta “Kuća Velebita“ u Krasnu.

Ovaj popularni postav  proteže se na četiri etaže i obuhvaća nekoliko tematskih cjelina koje se međusobno isprepliću i prožimaju kako bi se što bolje pokazalo bogatstvo Velebita, njegova raznolikost te kulturna i prirodna vrijednost. Kosinjski osmoškolci su sa zanimanje promatrali sve izloženo i doslovno upijali svaku riječ stručmog vodiča kojega im je dodijelila ravnateljica NP Sjeverni Velebit Irena Glavičić- Sertić.

U središtu priče je čovjek i njegov direktan i indirektan utjecaj na prirodu i prirodne vrijednosti. 

Uslijedio je posjet Zavižanu, jednom od najpoznatijih lokaliteta u NP Sjeverni Velebit. Vidikovac je to koji s okolnim sadržajima čini nezaobilaznu cjelinu. Pri tom klinci nisu štedjeli svoje mobitele da bi ovjekovječili pejsaže s ličke mitske planine, s morem i otocima u daljini. Bili su kod Planinarskog doma Zavižan i vidjeli meteorološku postaju.

Kako nam je rekla ravnateljica OŠ „Anž Frankopan“ Zrinka Vukelić, djeca su oduševljena ovim izletom. Svi zajedno zahvaljuju ljubaznoj i stručnoj ekipi NP Sjeverni Velebit koja im je posvetila svoju pažnju i vrijeme.

Z.V./M. S.