Djeca posjetila gradsku upravu

GOSPIĆ -Povodom međunarodnog Dječjeg tjedna gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić primio je u društvu svoje zamjenice Marte Grgurić i nekolicine suradnika djecu iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i OŠ „dr. Jure Turić“. Susret u Gradskoj vijećnici bio je srdačan, a kako se ispostavilo teži za odrasla nego li se u prvi mah mislilo! Govoreći o funkcioniranju gradske uprave gradonačelnik je na jednostavan način pojasnio „osnovna pravila igre“

– Mi se kao Grad Gospić brinemo o mnogo čemu. O kulturi, sportu, o dječjim igralištima, javnim površinama, cestama, ustanovama i svime onim što je važno za naš grad. Skrbimo i o vašem vrtiću i školi. Volio bi da NK Gospić igra u višoj ligi, pitali ste me za bazen… Volje nam ne nedostaje ali treba znati da sve to iziskuje mnoge troškove, a to si ne mogu priučiti niti veći gradovi. Dajem vam obećanje da ćemo vas vrlo skoro posjetiti. Kada dođemo u goste ponijet ćemo sa sobom slatkiše, školski pribor, igračke i lego-kocke. Vas malo starije će radovati što ćemo naredne godine potpuno informatički opremiti jedan razred. Dobit ćete „pametnu ploču“, a svaki učenik „tablet“. S modernizacijom naših škola svakako ćemo nastaviti. U našem kinu „Korzo“ nabavit ćemo modernu opremu za prikazivanje filmova, ali i za druge namjene pa ćete se kroz različite radionice moći uključiti u te aktivnosti kada dođe vrijeme, kazao je gradonačelnik Petar Krmpoti. U razgovoru s djecom zanimalo ga je postoji li u školi bilo kakav oblik nasilja, koliko su djeca zadovoljna s prehranom, koliko njih se bavi sportom, znaju li plivati, jesu li aktivni na računalu… Školska pedagoginja Anka Bogić-Nikšić ustvrdila je kako je OŠ „dr. Jure Turić“ već niz godina mjesto s nultom tolerancijom na bilo kakav oblik nasilja i svako je dijete pozvano da prijavi takve negativne devijacije ukoliko ih zamijeti.
Dječja su po broju pitanja daleko premašila odrasle, a o njihovom opsegu i sadržaju da se niti ne govori.
-Kada će se u Gospiću moći pojesti hamburger McCdonalld’s, kada će se u školskoj kuhinji moći kupiti voćni sokovi, zbog čega grad nema veliki shoping-centar kao npr. Zagreb, zašto učenici pod velikim odmorom ne smiju izlaziti u trgovačke centre i dućane, nema velikih dječjih igraonica-tek je dio dječjih pitanja. Gradonačelnik Petar Krmpotić i njegova zamjenica Marta Grgurić pozvali su djecu da se uključe u rad sportskih klubova, gradskog KUD-a, tamburaškog sastava, foto-kluba, amaterskog kazališta i brojnih udruga gdje mogu razviti nove vještine, naučiti puno toga novoga i steći nove prijatelje. Susret povodom Dječjeg tjedna okončan je uz slatkiše, a gradonačelnik je na dar dobio sliku, rad skupine učenika OŠ dr. Jure Turić“.

Nastavak ispod oglasa

M. S.