Dječjem vrtiću Tratinčica odobreno 151.116,00 kn za uređenje okoliša vrtića

0

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/ dječjim vrtićima u 2018. godini koji je bio raspisan u veljači ove godine.

Program  podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima  koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata,  sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića. Ulaganjem u objekte dječjih vrtića pridonijet će se poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Na navedeni Poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Dječji vrtić Tratinčica iz Brinja se javio s projektnim prijedlogom „Uređenje okoliša Dječjeg vrtića Tratinčica“ što uključuje postavljanje nove ograde oko vrtića, uređenje staza u dvorištu vrtića i nabavku novih igrala. Po navedenom projektnom prijedlogu, Ministarstvo je odobrilo 151.116,00 kn te će s DV Tratinčica  u skorašnje vrijeme sklopiti Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

MDOMSP/A.M.